|

İmzalı saatler kasadan çıktı

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saatlerinde, İstanbul merkezli 19 ilde FETÖ'ye yönelik operasyon düzenledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:29 - 16/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İmzalı saatler kasadan çıktı
İmzalı saatler kasadan çıktı

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan 50 isimden 37’si yakalandı. Şüphelilerden 5’inin yurt dışında olduğu öğrenildi. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin kapatılan Bank Asya’da gizli kasası olduğu öğrenildi.

ÇOĞU KHK İLE İHRAÇ EDİLMİŞ

Bank Asya’nın TMSF’ye devri sonrası şubeler kapanınca gizli olduğu tespit edilen kasalar Ümraniye’deki banka merkezine toplandı. Yetkililer huzurunda açılan 50 kasada, 1’er dolarlık banknot bulundu. Örgüt içerisinde referans olarak kullanılan bu banknotlar üzerine çalışma başlatıldı. Mali Polisin yaptığı araştırmalarda şüphelilerin bir kısmının ByLock kullanıcısı olduğu anlaşıldı. Çoğunun kanun hükmünde kararname ile atılan görevliler olduğu, bazılarının da FETÖ’nün üst yönetimle bağlantıları ortaya çıktı.

9 KOL SAATİ ÇIKTI

Operasyonun bu bağlantılar üzerine düzenlendiği öğrenilirken, 5 farklı kasadan “Fetullah Gülen” yazılı saat çıkması dikkat çekti. F.D., F.B., H.Y., S.S. ve Y.D.’ye ait gizli kasalarda 9 kol saati ele geçirildiği belirtildi.

#15 Temmuz
#Darbe
#FETÖ
7 yıl önce