|

İnan’a kalkan olmuşlar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla kayyum atanan Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik soruşturma kapsamında, aralarında iş insanları Fatih Aktaş, Ferhat Aktaş, Cahit Paksoy ve Fi Yapı’nın sahibi Fikret İnan’ın da bulunduğu 6’sı tutuklu, 6’sı firari 84 sanık hakkında dava açıldı.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 11/01/2019 Cuma
Güncelleme: 03:29 - 11/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Fi Yapı’nın sahibi Fikret İnan’ın şüpheli olduğu bir dosyanın, FETÖ’cü polis müdürü Nazmi Ardıç tarafından sümen altı edildiği ortaya çıktı.
Fi Yapı’nın sahibi Fikret İnan’ın şüpheli olduğu bir dosyanın, FETÖ’cü polis müdürü Nazmi Ardıç tarafından sümen altı edildiği ortaya çıktı.

Hazırlanan iddianamede Fikret İnan’ın yıllar önce şüpheli durumda olduğu bir soruşturma dosyasından, adının dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç tarafından çıkarıldığı yer aldı.

ARDIÇ DEVREYE GİRDİ

Fi Yapı şirketinin sahibi ve yöneticisi Fikret İnan hakkında ifade veren Nedim Kanmaz isimli tanığın ifadesi iddianamede ayrıntılı bir şekilde yer aldı. Kanmaz, Fikret İnan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklandığını medyadan öğrenmesi üzerine savcılığa gelerek İnan hakkında bildiklerini savcılıkla paylaşmak istedi. Kanmaz ifadesinde 2011 yılında adının bir olaya karıştırıldığını polis fezlekesinde azmettirici olarak Fikret İnan adının bulunmasına rağmen bu olayın dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç tarafından sümen altı edildiğini söyledi.

BİRLİKTE HAREKET EDİYORLARDI

  • Nazmi Ardıç’ın o dönem Fikret İnan’ın adını dosyadan çıkarttığını dile getiren Kanmaz, “O dönem bile Nazmi Ardıç ile Fikret İnan’ın birlikte hareket ettiklerini biliyordum. Ben iftira atmak için ifade vermedim. Yaşadıklarımı ve bildiklerimi anlattım” ifadelerini kullandı. İddianamede ayrıca Fikret İnan’la ilgili verilen ihbarlara da yer verildi. İhbarlardan bir tanesinde Fikret İnan’ın piyasada yer edinmek için birçok proje açılışına Hakan Şükür ve bugünlerde CHP ve İYİ Parti’nin Ordu’da çatı adayı olarak aday olacağı öne sürülen İdris Naim Şahin’i birçok proje açılışına davet ettiği yönünde ibareler geçtiği iddianamede anlatıldı. İnan’ın Amerika’ya giderek FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’le yüz yüze görüştüğüne ilişkin ifadeler de iddianamede yer aldı.
#FETÖ
#Fikret İnan
#Nazmi Ardıç
5 yıl önce