|

İpsala’dan geçiş yok

Edirne'nin Keşan ilçesinde oluşturulan güvenlik noktalarındaki kontrollerde yakalanan 200'ü aşkın sığınmacı, İstanbul'a gönderildi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/09/2015 Salı
Güncelleme: 00:16 - 29/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Yasal olmayan yollarla Avrupa'ya geçme umuduyla Edirne'ye gelen sığınmacıların yakalanması amacıyla polis ve jandarma ekiplerince, İpsala Sınır Kapısı güzergahında yeni kontrol noktaları oluşturuldu. Keşan'a bağlı Yenimuhacir Beldesi yakınlarında oluşturulan kontrol noktasında da denetimlerini aralıksız sürdüren güvenlik güçleri, İstanbul yönünden gelen otomobil, minibüs ve otobüslerde arama yapıyor. İstanbul yönünden gelen araçlarda bulunan sığınmacılar, geri gönderiliyor. İki gündür süren denetimlerde yakalanan 200'ün üzerinde sığınmacının İstanbul'a gönderildiği bildirildi.



Türkiye teşvik edilmeli




Uluslararası Göç Örgütü Genel Müdürü William Lacy Swing, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin sığınmacılara ve mültecilere kapısını açmasının diğer ülkeleri de sığınmacılara yardım konusunda teşvik edeceğini söyledi. Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapan Türkiye, Ürdün ve Lübnan'ın açık sınır politikasının takdire şayan olduğunu belirten Swing, “Bu ülkelere daha fazla yardım edilmel” dedi.



Yine aynı söylenti


Sosyal medyadan yayılan “Almanya'nın çok sayıda sığınmacı alacağı” söylentisi ile mülteciler bu kez Yunanistan'a sınır kapısı bulunan İpsala'ya gitmeye çalışıyor. Edirne ve Jandarma ise kentin girişinde kontrollere başladı.


#Keşan
#mülteciler
#sığınmacılar
9 yıl önce