|

15 Temmuz kahramanlarına mektup yazdılar

Sultanbeyli Belediyesi, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve 15 Temmuz Derneği iş birliği yaparak anlamlı bir projeye imza attı. “Hayat Okumaya Değer Projesi” kapsamında öğrenciler 15 Temmuz’un kahramanlarına mektup yazdı. Yapılan ödül töreniyle dereceye girenlere ödülleri verildi.

00:00 - 1/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 23:25 - 30/11/2021 Salı
Yeni Şafak
Sultanbeyli Belediyesi, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve 15 Temmuz Derneği’nin düzenlediği yarışmada öğrenciler 15 Temmuz Kahramanlarına mektup yazdı.
Sultanbeyli Belediyesi, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve 15 Temmuz Derneği’nin düzenlediği yarışmada öğrenciler 15 Temmuz Kahramanlarına mektup yazdı.

15 Temmuz Kahramanları unutulmadı. Sultanbeyli Belediyesi, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve 15 Temmuz Derneği’nin düzenlediği yarışmada öğrenciler 15 Temmuz Kahramanlarına mektup yazdı. 15 Temmuz 2021 tarihinde başlayan yarışmaya Ortaokul kategorisinde 315, Lise kategorisinde 370 mektup geldi.

İlçelerin birinci olan mektupları önce İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ön elemeden geçti. Daha sonra eserler üst jüri üyeleri Sadık Yalsızuçanlar, Fatma Gülşen Koçak, Nurullah Genç ve Emel Nermin Temel tarafından değerlendirildi. Ödül töreni ise 29 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’te Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşti. Ödül töreni öncesinde 15 Temmuz Sergisi ziyaret edildi. Ayrıca törende 15 Temmuz ve kahramanlık temalı eserlerden oluşan bir dinleti de yapıldı. Programa 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gaziler de katıldı.


BİR MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİ

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin yaptığı konuşmada, “Bir milletin yeniden dirilişi olan 15 Temmuz günü, aziz milletimiz için özgürlüğüne kastedildiğinde göğsünü kalkan ederek iman dolu yürekleriyle şehitlik mertebesine ulaşan tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hala tedavisi devam eden kahraman gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz gecesi ezanına, devletine, geleceğine sahip çıkan aziz milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Yarışmada dereceye giren gençlerimizi tebrik ediyor, mektuplarıyla kahramanlarımızı unutmayan ve unutturmayacak olan çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.

KAZANANLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

Yarışmada Ortaokul kategoride Şişli İTA Okullarında eğitim gören Leyla Engin 3’üncü, Üsküdar Özel Biltek Okullarında eğitim gören Ömer Hamza Kaplan 2’nci ve Esenyurt Siteler Ortaokulu öğrencisi İrem Berna Karayağız ise 1’inci oldu. Lise kategorisinde ise Bayrampaşa Aliya İzzetbegoviç Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hilal İlhan 3’üncü, Fatih Davutpaşa Anadolu Lisesi öğrencisi Gamze Arslan 2’nci, Başakşehir Özel Başakşehir Uğur Anadolu Lisesi öğrencisi Cansu Yıldız 1’inci oldu.

#15 Temmuz
#Sultanbeyli Belediyesi
#İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü
#Hüseyin Keskin
2 yıl önce