|

İstanbul'da 1 milyon liralık gasp

Para nakli gerçekleştiren kuryelerden yaklaşık 1 milyon lira gasbeden ve Fransa'ya kaçmak üzereyken yakalanan Kolombiya uyruklu iki şüpheli tutuklandı.

Yeni Şafak
14:18 - 29/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:22 - 29/08/2015 Cumartesi
AA

Sirkeci'de, 25 Ağustos'ta, bir banka şubesinden aldığı paraların naklini gerçekleştirmek isteyen kurye, araca bindiği sırada lastiğin patlatıldığını anladı. Bunun üzerine araçtan inen kurye, iki kişi tarafından gasbedildi.



Kuryeden 10 bin lira ve 13 bin doları alan şüpheliler, araçlarına binerek, olay yerinden uzaklaştı.



Ertesi gün, Şişli Halaskargazi Caddesi'nde de bankadan aldığı paraları bir şirkete teslim etmek üzere yola çıkan motosikletli kuryeyi yolda durduran iki şüpheli darbetti. Şüpheliler, kuryenin çantasından 571 bin lira ve 150 bin dolar alarak kaçtı.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı soruşturma sonucu, iki soygunun Kolombiya uyruklu Y.D.J.M (45) ve J.P.T.R'nin (33) gerçekleştirdiğini tespit etti.



Gasp Büro Amirliği'ndeki yabancıların işlediği suçlarla ilgilenen özel ekip, kamera takipleri sonucu iki şüpheliyi Atatürk Havalimanı'nda Fransa'ya gitmelerine kısa bir süre kala yakaladı.



Kuryelerden gasbettiği yaklaşık 1 milyon lirayı fazla yer kaplamaması için dolar ve avroya çeviren şüphelilerin üzerinden yaklaşık 450 bin lira ele geçirildi. Şüphelilerin gasbettiği paranın kalanına ilişkin inceleme devam ediyor.



Emniyetteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli tutuklandı.

#gasp
#Şişli
#Fransa
#Kolombiya
#kurye
9 yıl önce