|

İttifak ruhu belediye meclisinde

Cumhur İttifakı, belediye meclislerinde de işbirliği yapacak. İlk adım Ankara’dan geldi. Hafta sonunda yapılan belediye meclisi toplantısı öncesinde AK Parti ve MHP’li üyeler bir araya gelip yol haritasını konuştu. CHP’nin kazandığı Ankara, Mersin ve Adana’da meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı’nda.

Nur Banu Aras
04:00 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 02:55 - 16/04/2019 Salı
Yeni Şafak
AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyeleri birlikte strateji belirliyor.
AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyeleri birlikte strateji belirliyor.

31 Mart yerel seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında giren AK Parti ve MHP, yüzde 51,6’lık oy oranı ile birinci çıktı. 2023’e kadar ittifakı devam ettirecek olan iki parti, ortak aday çıkardığı 30 büyükşehirde belediye meclis üyeliği seçimlerine de ortak liste ile girmişti.

CHP’Lİ 3 YERDE ÇOĞUNLUK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul ve Ankara’da belediye meclislerinde çoğunluk bizde” ifadelerini kullanmıştı. CHP’nin kazandığı Ankara, Mersin ve Adana’da belediye meclis üyeliğinin çoğunluğu Cumhur İttifakı’nda. Belediye meclis üyeliklerinde de Cumhur İttifakı ortak hareket edecek. Özellikle CHP’nin yönettiği belediyelerde aynı yönde karar verilecek.

İLK ADIM ANKARA’DA

Ortak listeden seçilen AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyelerinin ilk ortak adımı Ankara’da atıldı. Ankara’da hafta sonu yapılan belediye meclisi toplantısı öncesi iki partinin üyeleri birlikte toplantı yaptı. İzlenecek yol haritası hakkında istişareler yapıldı. Belediye Meclisi’ne sunulmak üzere önergeler hazırlandı.

#​Cumhur İttifakı
#CHP
#Belediye
#Meclis
5 yıl önce