|

Kocaoğlu gözaltında

İstanbul’’daki fuhuş çetesine yönelik operasyonda, geçen hafta görevden alınan eski Kadıköy Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 11’i polis, 16 kişi gözaltına alındı. Kocaoğlu, görevi kötüye kullanmak ve rüşvetle suçlanıyor.

Yeni Şafak ve
08:00 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 10:42 - 16/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Kadıköy Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu
Kadıköy Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu

İstanbul’da bir fuhuş çetesine yönelik operasyon polislere de uzandı. Görevden alınan eski Kadıköy Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu’nun da bulunduğu 11’i polis, 16 kişi gözaltına alındı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 ay önce fuhuş şebekesi lideri Hakan Ato ile 15 adamını yakalamıştı. Fuhuş baronu Hakan Ato’nun 56 gayrimenkul ve 8 lüks aracının da aralarında olduğu mal varlığına tedbir koyulurken, şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Organize Şubesi ekipleri, çete elemanlarının ve mağdurların ifadeleri üzerine soruşturmayı derinleştirdi.

RÜŞVET SUÇLAMASI

Polis, çetenin kamu kurumlarındaki elemanlarına yönelik dün ikinci dalga operasyon düzenledi. İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda geçtiğimiz hafta görevden alınan eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 11’i polis, 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, örgütle rüşvet ilişkisine girerek, görevlerini kötüye kullandıkları öne sürüldü. Daha önce Spor Güvenliği Şube Müdürü olan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu, bir hafta önce görevden alınarak müdüriyet emrine çekilmişti. Kocaoğlu’nun yerine ise Eğitim Şube Müdürü olan Murat Işık getirilmişti. Şüphelilerin sorgusu sürüyor.


#İstanbul
#İbrahim Kocaoğlu
#Kadıköy
6 yıl önce