|

Marmaris’teki yangından acı haber: Bir personel şehit oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yangı çıktı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, alevlere karadan ve havadan müdahale ediliyor. Öte yandan yaşanan faciadan acı haber geldi. Orman Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Bir kahraman personelimiz şehit oldu. Yaşadığımız acının tarifi yok" denildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli şehit olan personelin ailesine başsağlığı dileyerek, "Marmaris’te kahramanlarımız büyük bir özveri ile yangına müdahale ediyorlar. Maalesef şehidimiz var. Şehidimiz Görkem Hasdemir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun, mekanın cennet olsun şehidim" ifadelerini kullandı.

11:46 - 27/06/2021 Pazar
Güncelleme: 14:33 - 27/06/2021 Pazar
IHA
Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Muğla'nın en önemli turizm bölgelerinden biri olan Marmaris'in içmeler mahallesinde çıkan orman yangını kısa sürede büyüdü.

Edinilen bilgiye göre, Marmaris-İçmeler karayolu kenarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

  • Yangın bölgesine gelen ekipler 2 helikopter ile havadan, çok sayıda arazöz ve orman işçisi ile söndürme çalışmalarına devam ediyor. Yangının oteller bölgesine yakın olduğu, şimdilik yerleşim alanlarına herhangi bir etkisinin bulunmadığı öğrenildi.


ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ACI HABER

Orman Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "
Büyük bir acı yaşıyoruz, şehidimiz var. Marmaris İçmeler’de halen devam eden orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit oldu. Yaşadığımız acının tarifi yok. Allah'tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Ateş bir daha sana dokunamaz artık. Cennet olsun mekanın.
"


Alevlerin arasında kaldı

Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, dumandan etkilenen ve alevlerin arasında kalarak hayatını kaybeden personelin, Marmaris Orman İşletme Şefliği’nde çalışan 35 yaşındaki Görkem Hasdemir olduğu öğrenildi
. Bölgeye sevk edilen AFAD ekiplerinin Hasdemir’in cansız bedenini sarp alandan indireceği öğrenildi.

Bakan Pakdemirli'den taziye mesajı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şehit olan personelin ailesine başsağlığı dileyerek, "
Marmaris’te kahramanlarımız büyük bir özveri ile yangına müdahale ediyorlar. Maalesef şehidimiz var. Şehidimiz Görkem Hasdemir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun, mekanın cennet olsun şehidim
" ifadelerini kullandı.


#muğla
#marmaris
#yangın
3 yıl önce