|

Masonların mektup dayanışması

Hükümet kurup hükümet deviren Aydın Doğan, geçtiğimiz cumartesi Hürriyet’te yayınladığı mağduriyet ve tehdit metninde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in mektubuna sığındı. Eski Türkiye’yi yıllarca birlikte yöneten, Kasım Gülek’in arşivinden çıkan mason listesinde yer alan iki isimden Doğan’ın Demirel’in mektubuyla aklanma çabası mason dayanışması olarak yorumlandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da bu mektuba dayanarak Doğan’a sahip çıkması dikkat çekti.

Yeni Şafak
04:00 - 29/09/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 23:33 - 28/09/2015 الإثنين
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı bilgilerin ardından bir mektup kaleme alarak hem mağdur rolüne soyunan hem de Erdoğan'ı üstü kapalı tehdit eden Aydın Doğan'ın Süleyman Demirel'e atfen yayınladığı mektup mason dayanışması olarak yorumlandı. Yaklaşık 40 yıl boyunca ülkeyi yöneten Demirel ile onu her zaman destekleyen Aydın Doğan'ın isimleri, Kasım Gülek'in arşivinden çıkan masonlar listesinde de birlikte yer alıyor.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'mason dayanışması' olarak yorumlanan mektuba dayanarak Aydın Doğan'a sahip çıkması dikkat çekiyor.



"ESKİ TÜRKİYE" ALIŞKANLIĞI


7 Haziran seçimleri öncesinden başlayarak hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan yayınlarıyla dikkat çeken Doğan Yayın Grubu'nun izlediği politika Aydın Doğan'ın “Eski Türkiye” alışkanlıklarını sürdürerek hükümete ayar verme arzusunu hala taşıdığını gözler önüne serdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın Doğan'ın taleplerini yerine getirmediği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden itibaren kendisine saldırdığını söylemişti.



"HÜKÜMET DEVİRDİK" İTİRAFI YAPMIŞTI


Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey Doğan, niye rahatsız oldun? Sen değil misin '411 el kaosa kalktı' diyen? Sen değil misin benim seçilme hakkım elimden alındığı zaman 'Muhtar bile' olamaz diye başlık atan? İstanbul Conrad Otel'de, 'Ben Sayın Demirel ile de çalıştım, Tansu Hanım ile de çalıştım, Özal ile de çalıştım. Sayın Özal 'Medya ile de olmaz, onsuz da olmaz', bana bunu söyledi. Tansu Hanım zaten bizlerle baş edemedi' diyen?” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan bu sözlerini 22 Eylül tarihinde katıldığı bir canlı yayında Doğan'ın kendisine “Biz öyle dönemler oldu hükümetler getirdik, hükümetler götürdük” dediğini ifade etmişti.



GÜLEK'İN LİSTESİNDELER


Doğan'ın Erdoğan'a yönelik tehdidinin ortaya çıkmasının ardından Doğan Grubu'nun yayın organı Hürriyet'te yayınlanan açık mektupta, Demirel'in Aydın Doğan'a yazdığı bir mektuba yer verildi. Demirel'in mektupta “Seni 40 yıldır tanırım. Bu 40 yılda benden hiçbir talebin olmadı. Ben de senden hiçbir ricada bulunmadım” dediği iddia edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Aydın Doğan'ın hükümetten bir beklentisinin olmadığının, hükümet yıkıp kurma amacı taşımadığının Süleyman Demirel'in mektubuyla kanıtlandığını savundu. Oysa Aydın Doğan ve Süleyman Demirel'in isimleri, CHP Genel Sekreteri Kasım Gülek'in arşivinden çıkan oldukça uzun 'Türkiyeli meşhur masonlar listesi'nde de yer almıştı. Demirel ile Doğan arasındaki mektup kardeşliğinin mason dayanışmasına dayandığı belirtiliyor.



#Doğan Yayın Grubu
#Aydın Doğan
#masonlar
#süleyman demirel
٪d سنوات قبل