|

Meteoroloji uyardı: Buzlanma ve don olayı bekleniyor

Sıcaklığın mevsim normallerinin 3-6 derece altına seyredeceği bölgede, buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yetkililer, yer yer sis ve pus görüleceği tahmin edilen bölgede, sürücü, çiftçi ve vatandaşların buzlanma ve zirai don olaylarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

Yeni Şafak
10:47 - 28/10/2018 Pazar
Güncelleme: 10:50 - 28/10/2018 Pazar
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar yağışının ardından hissedilir oranda azalan hava sıcaklığı sebebiyle buzlanma ve don olayının etkili olacağı bildirildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede
dün görülen karla karışık yağmur ve kar yağışının ardından, bölge genelinde bugün de hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 3-6 derece altında seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Hava sıcaklıkları eksiye düştü

  • Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır ve Erzincan'da 4, Tunceli'de 3, Kars'ta 1,
    sıfırın altında olmak üzere Erzurum, Ağrı ve Ardahan'da 1 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek hava sıcaklığının ise Tunceli ve Iğdır'da 15, Erzincan'da 13, Ağrı'da 9, Kars'ta 8, Erzurum'da 7 ve Ardahan'da 6 derece olacağı kaydedildi.

Metrekareye 19,5 kilogram yağış düştü

  • Bölgede son 24 saatte, metrekareye Ağrı'da 19,5, Erzurum'da 10,9, Iğdır'da 8,7, Kars'ta 5,4 ve Ardahan'da 1,4 kilogram yağış düştü.

Yetkililer, yer yer sis ve pus görüleceği tahmin edilen bölgede, sürücü, çiftçi ve vatandaşların buzlanma ve zirai don olaylarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

#buzlanma ve don
#Erzurum
#uyarı
5 yıl önce
default-profile-img