MSB 'sürecin uzamasına müsaade etmeyeceğiz' diyerek duyurdu: PKK koşulsuz olarak silah bırakmalı

12:02, 06/03/2025, PerşembeG: Güncelleme: 12:16, 06/03/2025, Perşembe
AA
MSB 'sürecin uzamasına müsaade etmeyeceğiz' diyerek duyurdu: PKK koşulsuz olarak silah bırakmalı
Terör örgütü elebaşının silah bırakma ve örgütün lağvedilme çağrısına ilişkin MSB'den açıklama.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, terör örgütü elebaşının silah bırakma ve örgütün lağvedilme çağrısına ilişkin açıklamalarda bulundu. MSB tarafından yapılan açıklamada; "PKK ve onunla iltisaklı tüm grupların, terör faaliyetlerine son vermesi, kendini feshetmesi ve derhal koşulsuz olarak silah bırakarak silahlarını teslim etmesi gerekmektedir. " ifadeleri kullanıldı.

MSB Kaynakları; Terör örgütü elebaşının silah bırakma ve örgütün lağvedilme çağrısına ilişkin "Örgütün; terörle bir yere varılamayacağını, ömrünü tamamladığını ve kendisini feshetmekten başka çaresinin olmadığını geç de olsa anlaması kayda değerdir." ifadelerini kullandı.

MSB'den yapılan açıklama şu şekilde;

(Terör örgütü elebaşının silah bırakma ve örgütün lağvedilme çağrısına ilişkin) Örgütün; terörle bir yere varılamayacağını, ömrünü tamamladığını ve kendisini feshetmekten başka çaresinin olmadığını geç de olsa anlaması kayda değerdir.


MSB Kaynakları: (Terör örgütü elebaşının silah bırakma ve örgütün lağvedilme çağrısına ilişkin) Yapılan çağrıda olduğu gibi PKK ve onunla iltisaklı tüm grupların; terör faaliyetlerine son vermesi, kendini feshetmesi ve derhal koşulsuz olarak silah bırakarak silahlarını teslim etmesi gerekmektedir. Metinde yer almayan ateşkes gibi hususlar gündeme getirilerek kafa karışıklığı yaratılmaya çalışılmamalıdır.


MSB Kaynakları: (CHP Genel Başkanı Özel'in kuvvet komutanları hakkındaki açıklamalarına ilişkin) Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlarımız ile Genelkurmay Başkanımız ve Milli Savunma Bakanımız ayrı ayrı manevi tazminat davası açmıştır.

"Son bir hafta içerisinde 26 terörist etkisiz hale getirildi.


1 Ocak'tan bugüne kadar ise 195'i Irak'ın kuzeyi 283'ü Suriye'nin kuzeyi olmak üzere 478 terörist etkisiz hale getirilmiştir.


Geçtiğimiz hafta içerisinde terör örgütünün barınma alanlarından kaçan 4 terörist hudut karakollarına teslim oldu.


Son bir haftada hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 8'i terör örgütü mensubu olmak üzere 99 kişi yakalandı, 1357 kişi ise hududu geçemeden engellendi.


1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 909, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 12 bin 534 olmuştur.


Savunma ve güvenlik kapasitesinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarımızın devam ettiği Suriye'ye görevlendirilen Askeri Ataşemiz 2 Mart'ta göreve başlamıştır.


Öcalan'dan terör örgütüne 'silah bırakma' çağrısı: PKK kendini feshetmeli
Gündem
Öcalan'dan terör örgütüne 'silah bırakma' çağrısı: PKK kendini feshetmeli
Öcalan'dan terör örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısı
Gündem
Öcalan'dan terör örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısı
Dikkat çeken araştırma: Türk halkı Öcalan’ın silah bırakma çağrısını olumlu değerlendiriyor
Gündem
Dikkat çeken araştırma: Türk halkı Öcalan’ın silah bırakma çağrısını olumlu değerlendiriyor


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026