|

Muharrem İnce'ye kurulan 'sahte dekont' kumpasının perde arkası: Yeniçağ Gazetesi'nin çalışanı çıktı

Günlerdir 'kaset' ve 'para aldı' operasyonlarına maruz kalan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dün yaptığı açıklamayla cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyurdu. Emniyet, İnce hakkında provokatif paylaşımlarda bulunan 13 hesabı tespit etti. Sosyal medyada dolaşıma sokulan görsellerin yurt dışı kaynaklı olduğu, belge ve dekontların ise internet üzerinden farklı uygulamalar vasıtasıyla üzerinde oynanmış sahte içerikler olduğu belirlendi. Sahte dekontları ilk paylaşan kişinin CHP yönetimindeki İBB tarafından fonlanan ve İYİ Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ Gazetesi'nin muhabiri Tülün Köksal olduğu ortaya çıktı.

18:45 - 12/05/2023 Cuma
Güncelleme: 20:07 - 12/05/2023 Cuma
Diğer
Muharrem İnce, kendisine yöneltilen iftiralar sonrasında cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi.
Muharrem İnce, kendisine yöneltilen iftiralar sonrasında cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi.

FETÖ’cüler seçime birkaç gün kala kumpasları yoğunlaştırdı. Örgütün cezaevinden kaçırıp iki senedir kontrol ettiği Ali Yeşildağ, firari FETÖ’cü Cevheri Güven’in yazdığı iftira metinlerini sosyal medyada okumaya başladı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, FETÖ'cüler tarafından ortaya atılan ve CHP'liler tarafından da desteklenen 'kaset' ve 'para aldığı' iddialarına veryansın ederek, dün cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyurdu.

Emniyet harekete geçti: Provokatif paylaşım yapan 13 hesap tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, İnce hakkında provokatif paylaşımda bulunan ve dezenformasyon faaliyeti yürüten 13 hesap tespit etti. Sosyal medyada dolaşıma sokulan görsellerin yurt dışı kaynaklı olduğu, belge ve dekontların ise internet üzerinden farklı uygulamalar vasıtasıyla üzerinde oynanmış sahte içerikler olduğu belirlendi.

CHP'nin fonladığı Yeniçağ Gazetesi'nin çalışanı çıktı

Sahte dekont paylaşımı yaparak seçmenlerin oy tercihlerini etkilemeye çalışan zanlının CHP yönetimindeki İBB tarafından fonlanan ve İYİ Parti'ye yakınlığıyla bilinen
Yeniçağ Gazetesi'nin muhabiri Tülün Köksal
olduğu ortaya çıktı.

Paylaşımların ardından hesabını kapattı

Köksal’ın paylaşımın ardından hesabını kapattığı ortaya çıktı.

İnce adına düzenlenen sahte dekontun orijinali

Sosyal medyada dolaşıma sokulan paylaşım

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Çetin Kaya 1881-1938 MKA @CetinKaya1978 isimli hesaptan
"Arkadaşlar dekontun üzerindeki rakam 10 TL değil 100 TL hiç değil, Muharrem İnce'nin hesabına AKP'li Maksut Serim tarafından bağışlanan 10 milyon TL.! İlk defa oy kullanacak olan gençlere sesleniyorum, Muharrem'e verdiğiniz her oy AKP'nin ekmeğine yağ sürer.!
" şeklinde paylaşımda yapılmış, bu görüntüler kısa sürede yayılarak İnce aleyhinde propaganda malzemesi yapılmıştı.
İnce'ye kurulan 'sahte belge' kumpasını ilk paylaşan Yeniçağ Gazetesi çalışanı Tülün Köksal
#Muharrem İnce
#Seçim
#Yeniçağ Gazetesi
#İBB
#İYİ Parti
#CHP
#Tülün Köksal
1 yıl önce