|

Numara verip ‘dinle’ dediler

Savcılığa kendisi giderek FETÖ hakkında itirafçı olan Astsubay S.A, İzmir’de tape çözme görevini yaptığı sırada cemaatin sözde abilerinin kendisine telefon numaraları verdiğini ve yasal kılıf bularak bu numaraları dinlemelerini istediğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 00:17 - 31/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimi sonrasında vicdanen duyduğu rahatsızlık üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran Astsubay S.A, çocuk yaşta tanıştığı yapı hakkındaki bildiklerini bütün ayrıntılarıyla anlattı. S.A, ifadesinde, Elazığ'da okuduğu lisede FETÖ yapılanmasıyla tanıştığını belirterek, üniversite süresince onlarda kaldığını ve örgütün yönlendirmesiyle subaylık sınavına girdiğini anlattı. Kara Kuvvetleri Komutanlığının düzenlediği yazılı sınav öncesi kendisine sözde abiler tarafından soruların verildiğini söyleyen S.A eğitimini tamamladıktan sonra İzmir'e tayin olduğunu belirtti.



GÖREVİMİ DE ONLAR AYARLADI


İzmir'e tayini çıktığında, Mustafa isimli bir kişiyle irtibat kurmasının istendiğini kaydeden S.A, söz konusu kişi sayesinde teknik kısımda tape çözme işinde görevlendirildiğini söyledi. S.A "Mustafa ile haftada 1-2 defa buluşuyorduk. Benim görev yerimin kendileri için çok kritik olduğunu belirtti. Görevimin, devletin bekasını ilgilendiren ciddi suçlar ve siyasilerle ilgili dosyalarda bir görüşme tespit edersem o görüşmelerin zaman aralığını ve görüşmeyi yapan şahısların kimlik bilgilerini söylemek olduğunu bana iletti” diye anlattı.



YASAL KILIFINA UYDURUP DİNLE!


Görev yaptığı kısmın sorumlusunun, yapılan görevin çok ciddi olduğunu, gizliği ihlal edecek hareketlerin ciddi hukuki sorumluluk doğuracağını söyleyerek herkesi uyardığını ifade eden S.A, “Ben de bunun üzerine bildiklerimi Mustafa ile paylaşmamayı kafama koydum. 17 Aralık 2013'ten bir ay önce Mustafa bana 4 tane telefon numarası verdi. Bu numaraları bir şekilde yasal kılıfına uydurarak dinlemem gerektiğini söyledi" dedi. S.A bu numaraları hiç dinlemediğini kaydetti.



MESAJLAR 2-3 SANİYEDE SİLİNİYORDU


Kısa süre sonra Hakkari'ye tayini çıktığını ve orada kendisiyle ilgilenmesi için Ömer isimli birisiyle tanıştırdıklarını anlatan S.A şöyle devam etti: “Hakkari'ye geçmek için Van'a ilk geldiğimde beni Ömer karşıladı. Benim telefonuma bir program yükledi. Bu programda iki telefon birbirine yaklaştığında birbirini algılayan ve bir arama tuşunun belirdiği bir ekran çıkıyordu. Arama tuşuna basınca benim telefonumda bir kod belirdi. Ben 'ok' tuşuna basınca mesajlaşma bölümü açılıyordu. Mesajlar okunduktan 2-3 saniye sonra kendiliğinden siliniyordu."






#FETÖ
8 yıl önce