|

O saldırıdan suikast planı çıktı

Bomba yerleştirilmiş aracın patlatılmasıyla Beşiktaş’ta 39’u polis 46 kişiyi şehit eden PKK’nın, Kandil’den gelen talimatla AK Parti toplantısında katliam için keşif yaptırdığı ortaya çıktı. Teröristler aynı anda AK Parti’li Metiner’i de takipteydi.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 9/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:52 - 9/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
11 Aralık 2017 İstanbul Vodafone Arena saldırısı
11 Aralık 2017 İstanbul Vodafone Arena saldırısı

Terör örgütü PKK’nın yurt çapında sansasyonel eylem hazırlığı için yaptığı plan deşifre oldu. 10 Aralık 2016’da Beşiktaş-Vodafone Park’taki patlamayla ilgili görülen dava dosyasında, teröristlerin Kandil’den gelen talimatlar doğrultusunda suikast hazırlığı yaptıkları ortaya çıktı. PKK elebaşılarının direktiflerini İstanbul’daki örgüt üyelerine aktaran Mehmet Emin Töre isimli şüphelinin bağlantılarını mercek altına alan polis, PKK’nın AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner ile bir AK Parti’li belediye başkanına yönelik suikast için keşif çalışması yaptığını belirledi.


KEŞİF RAPORU HAZIRLAMIŞ

Buna göre, Kandil’den emir alan ‘Samyeli’ kod adlı terörist, keşif çalışması için AK Parti ilçe teşkilatının düzenlediği bir etkinliğe katıldı. Sözkonusu kapalı salonda yapılacak bir sonraki oturumu kana bulamak için ‘keşif raporu’ hazırlayan ‘Samyeli’, salon içerisine az miktarda bombanın, salon dışına ise araç içine yerleştirilecek çok miktarda patlayıcının eylem için uygun olduğunu PKK yönetimine bildirdi. Ele geçirilen bilgi notuna göre ‘Samyeli’ ayrıca, salondaki toplantıya milletvekili ve bakanlar da katılırsa eylemin ‘fedai türü yapılabileceğini’, yani canlı bomba saldırısının tercih edilebileceğini raporladı. Keşif sonrası ‘Samyeli’, saldırı talimatı için beklemeye geçtiğini bildirdi.

BOMBALAR AYNI TÜRDEN

  • PKK’lının notlarına göre, AK Parti’li Metiner’in ikamet bilgilerini ise ‘Erman’ isimli bir örgüt mensubu biliyordu. Metiner’e yapılacak saldırının ardından örgüt üyeleri, Suriye’ye kaçma planını da PKK’nın bu ülkedeki kolu YPG üzerinden yaptı. Notlara göre suikastçılar, YPG mensubu ‘Herekol’ kod isimli bir teröristle irtibata geçmeliydi. Polis, saldırılar için kullanılması planlanan patlayıcıları yoğun bir araştırma sonucu ele geçirdi. Bu patlayıcıların 2016 yılındaki Vezneciler, Bahçelievler, Yenibosna ve Beşiktaş saldırılarında kullanılanlarla aynı türden olduğu saptandı. Kandil-İstanbul bağlantısını sağlayan zanlılardan Mehmet Emin Töre ise başkasına ait bir kimliğe kendi fotoğrafını yapıştırmış halde yakalandı.
#PKK
#Mehmet Metiner
#Suikast
#Plan
5 yıl önce