|

O sözlere dava

Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu, kendisi hakkında çirkin sözler sarf eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2016 Cuma
Güncelleme: 21:25 - 7/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkında yaptığı çirkin açıklamalar için hukuki süreç başlattı. Bakan Ramazanoğlu Kılıçdaroğlu hakkında, kendisine yönelik sözleriyle “kişilik haklarını ihlal ettiği” gerekçesiyle 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.



SALDIRI KASTI VAR


Ramazanoğlu'nun avukatları Cihat Haykır ve Samet Can Olgaç Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gelerek dava dilekçesini teslim etti. Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, 5 Nisan 2016'da, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada müvekkilleri Ramazanoğlu'nun şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu belirtildi.



AĞIR HAKARETLER İÇERİYOR



Bu ifadeler kime karşı sarf edilirse edilsin, kesinlikle tasvip edilemeyeceği kaydedilen dilekçede, bir kadın bakana karşı kullanılmasının ise tamamen ahlak ve edep dışı olduğu, en ağır şekilde kınanması ve hukuk önünde yaptırıma tabi tutulması gerektiği kaydedildi. “Kılıçdaroğlu'nun söz ve davranışlarıyla sürekli toplumu gerdiğine, çirkin ve hakaret edici bir üslupta konuşmayı ilke edindiği” ifadesine yer verilen dilekçede, “Kılıçdaroğlu'nun TBMM Genel Kurulundaki her konuşmasının ağır hakaretler içerdiği” belirtildi.



50 BİN LİRALIK TAZMİNAT


“Kılıçdaroğlu'nun, ahlak ve edep dışı üslubuyla, Ramazanoğlu'nun kişilik haklarına, şeref ve haysiyetine saldırıda bulunduğu” belirtilen dilekçede, bu ifadelerle eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarının aşıldığı aktarıldı. Kişilerin, eleştiride bile doğrudan doğruya muhatabının kişilik haklarını hedef almaması, hakaretlerde bulunmaması gerektiği belirtilen dilekçede, “Sonuç olarak, bu ilkeler gözetilmeden, eleştiri görüntüsü verilerek, kendi siyasi kimliğini ve müvekkilimin konumunu dayanak yapmak suretiyle, hakarete varan değerlendirmelerde bulunulması ne eleştiri olarak ne de düşünce açıklaması olarak nitelenebilir” denilerek 50 bin liralık manevi tazminata hükmedilmesi istendi.



Özür dilemeli


Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik çirkin ifadeler kullanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, suç duyurusunda bulundu. İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan KADEM Başkanı Sera Yılmaz, “Sayın Kılıçdaroğlu'nun sadece Sema Ramazanoğlu'ndan değil bütün kadınlardan özür dilemesini istiyoruz” dedi.



8 ŞEHİRDEN DAVA


Bu arada Ankara, Antalya, Gaziantep, Konya, Trabzon, Sakarya, Karabük ve Erzurum'da da KADEM üyeleri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulundular.






#Kemal Kılıçdaroğlu
#Sema Ramazanoğlu
#Cihat Haykır
#Samet Can Olgaç
8 yıl önce