|

Önce bebeğimiz doğsun ismi kolay

3. havalimanı inşaatını inceleyen Başbakan Davutoğlu, projenin ekonomi ve inşaat sektörünün ulaştığı olağanüstü düzeyi gösteren bir örnek olduğunu söyledi. Davutoğlu, havalimanının ismi konusunda ise “İstanbul’a yakışan bir isim üzerinde çalışılır ama önemli olan ilk önce bebeğimizin dünyaya gelmesi” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2015 Cuma
Güncelleme: 22:53 - 12/02/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. havalimanı inşaatı alanında incelemelerde bulundu.

Türkiye için gurur verici bir proje olduğunu belirten Davutoğlu, uluslararası havacılığın merkezlerinin Batı’dan Doğu’ya kaydığını dile getirerek, İstanbul’da bu havaalanının inşa ediliyor olmasının aslında vizyoner bir yaklaşımın çok önceden ortaya koyduğunun bir işareti olduğunu aktardı.

ULAŞTIĞIMIZ SEVİYENİN KANITI

Projenin tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı niteliğini kazanacağını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti: 

 “Bu çapta bir projenin, Türk firmaları tarafından üstlenilmesi, başlı başına ekonomi, firmalarımız ve inşaat sektörünün ulaştığı düzeyi gösteren olağanüstü güzel bir göstergedir. Aynı zamanda İstanbulumuzun çevre dokusu ve bu bölgenin zemini itibarıyla da son derece duyarlı olmamız gereken bir proje. Projenin büyüklüğü ile İstanbulumuzun çevre dokusuna gösterdiğimiz duyarlılık, at başı giden hususlardır."

EURO BAZINDA YAPILDI

Davutoğlu, döviz kurundaki artışın projelerde maliyeti arttırdığı iddiasına ilişkin, “Böyle bir gözden geçirmeye ihtiyaç yok zaten bütün bu planlamalar, avro bazında yapıldı. Bir kayıp ya da yeniden değerlendirmeyi gerektiren bir tablo söz konusu değil” dedi. 

İSTİŞAREYLE BELİRLENECEK

Davutoğlu, bir soru üzerine yeni havalimanının isminin istişare sonucu belirleneceğini belirterek, “Şu ana kadar ilan edilmiş bir isim... Bunlar istişare edilir. İstanbul’a yakışan bir isim üzerinde çalışılır ama önemli olan ilk önce bebeğimizin dünyaya gelmesi. Öyle denir ya. Öncelikle onun ortaya çıkması, hepimizi gururlandıracak şekilde dünyaya takdim edilmesi gerekiyor. İsimlendirme en sonunda en uygun bir şekilde yapılır” diye konuştu.

HEDEF 29 EKİM 2017

Başbakan Davutoğlu, Atatürk Havalimanı’nın durumuyla ilgili soruya ise “Tekrar konuşulur, planlanır. Şehrin içinde kaldığı için havalimanı dışarı taşınıyor. Özel inişler için tanzim edilebilir. Geri kalan alan yeşil alana dönüştürülebilir diye bir düşüncemiz var. Ama bunlar istişare edilebilir” cevabını verdi. Davutoğlu, havalimanının yapıldığı zeminin, uygun bir zemin olduğunu vurgulayarak, “29 Ekim 2017'de bitirmek önceliğimiz” dedi.

5 milyon ağaç

“İşletmeye geçildiğinde 120 bin istihdam olacak. Yaşayan orman alanlarında en ufak bir eksiklik olmayacak. 5 milyon ağaç dikilecek. Geniş bir ağaçlandırma faaliyeti yürütülecek” diyen Davutoğlu, 3. havalimanı inşaatında inceleme öncesinde işadamları Mehmet Cengiz, Mehmet Nazif Günal, Naci Koloğlu ve Mehmet Kalyoncu ile yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Basın toplantısının ardından Davutoğlu ve beraberindekiler, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

#Ahmet Davutoğlu
#3. havalimanı inşaatı
#Atatürk Havalimanı
9 yıl önce