|

Otobanda servis terörü

İstanbul’da özellikle sabah ve akşam saatlerinde otobanlarda duran işçi servisleri kazalara davetiye çıkartıyor. İstanbullular, servis terörünün artık son bulmasını istiyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2017 Wednesday
Güncelleme: 08:24 - 17/05/2017 Wednesday
Yeni Şafak
Servis minibüsleri, durmanın ve beklemenin yasak olduğu otobanları adeta otobüs durağı gibi kullanıyor.
Servis minibüsleri, durmanın ve beklemenin yasak olduğu otobanları adeta otobüs durağı gibi kullanıyor.

İstanbul’daki otobanlarda servis terörü vatandaşları çileden çıkartıyor. Her sabah, evlerinden çıkan vatandaşlar, bir an önce işyerine gidebilmek için yollara düşüyor. Ancak bu yolculuk, özellikle otobanlara yakın semtlerde oturan İstanbullular için işkenceye dönüşüyor. Bu bölgelerde yaşayanlar, her gün hayatını riske atarak işlerine gitmek zorunda kalıyor. TEM Otoyolu ve E-5 Karayolu güzergahındaki ilçelerde yaşayan vatandaşlar, sabah 06.00 ila 08.00 saatleri arasında yollara düşüyor. Otobanların emniyet şeritlerinde kendilerini işe götürecek servis araçlarını bekliyor.

ADETA DURAK GİBİ

Özellikle Esenler, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Bağcılar ilçelerinde yaşayan vatandaşlar otoban kenarlarını bir durak gibi kullanıyor. Hayatlarını tehlikeye atan bazıları ise hızla akan trafiğe aldırış etmeden çok şeritli yollarda karşıdan karşıya geçiyor. Bu durum, kazalara davetiye çıkartıyor. Yaşanan kazalardan ders çıkarmayan servis şoförleri, otobanların emniyet şeritlerini işgal ediyor.

VA
TANDAŞ DA MAĞDUR

İşine gitmek için erken saatlerde otobanlara çıkanlar da bu durumdan şikayetçi. İşverenlerin yol ücreti vermediğini belirten vatandaşlar, servislere mahkum kaldıklarını ifade etti. Durakta servis bekleyen D.B. isimli vatandaş, “Patron yol parası vermiyor. Servisi de ilçe içine sokmuyor. Her sabah 45 dakika yürüyerek otoyola çıkıyorum. Burada karşıdan karşıya geçmek zorundayım” dedi. Yetkililerin seslerini duymasını isteyen vatandaşlar, kontrolsüzde emniyet şeridinden çıkarak yola giren sevis araçlarının bir çok kazaya neden olduğunu söyledi.

Denetim
yapılmıyor

İstanbul’da yıllardır rutin hale gelen otobandan servis araçlarına binme alışkanlığına bir çözüm bulunamıyor. Vatandaşlar, zorunlu nedenler hariç durmanın yasak olduğu otobanlarda servis araçlarının suç işlediğini öne sürerek, polisleri denetime davet etti. Son olarak 12 Nisan günü sabah 06.30’da TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa Akşemsettin Viyadüğü üzerinde bir yaya yoldan geçmek isterken kendisine çarpan aracın altında kalarak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından otoyolda 4 aracın daha karıştığı zincirleme trafik kazası meydana gelmişti. Öte yandan son bir yılda otobanlarda meydana gelen benzer kazalarda 5 kişi canından olmuştu.


#Otoban
#Servis
7 years ago