|

Pamir davasında karar çıktı

İstanbul Zekeriyaköy'de geçtiğimiz yıl kaybolan ve komşu villanın havuzunda ölü olarak bulunan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'in anne ve babasının yargılandığı davada karar açıklandı. Hakim, anne ve babaya ceza vermedi. Hakim, duruşmanın sonunda, "Yeteri kadar acı çektiğinizi düşünüyorum, ceza vermiyorum. Dava bitti" dedi.

Yeni Şafak
10:46 - 29/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:53 - 29/04/2015 Çarşamba

Komşu villanın havuzunda ölü bulunan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik davası. Mahkeme, anne ve babanın "taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla yargılandılakdıkları davanın ilk duruşmasında "sanıklara ceza vermeye gerek yok" dedi.




ANNE VE BABA DİKDİK DURUŞMAYA KATILDI


İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya Anne Süverce Dikdik ve Baba Serdar Dikdik ile avukatları hazır bulundu. Kimlik tespiti yapılan sanık Serdar Dikdik elekronik mühendisi olduğunu ve İzmir'de ikamet ettiğini belirtti. Anne Süverce Dikdik ise üniversite mezunu olduğunu belirtti.



"ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR İYİ BİR ANNE VE BABA OLMAYA ÇALIŞTIK"


Duruşmada ilk olarak savunmasını baba Serdar Dikdik yaptı. Serdar Dikdik, "Çocuğumuzu kaybettik. Elimizden geldiği kadar iyi bir anne ve baba olmaya çalıştık. Dosya içinde bulunan bilirkişi raporunu ve suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.



"O BİZİM AŞKIMIZDI"


Anne Süverce Dikdik ise "O (Pamir Dikdik) bizim aşkımızdı. Yedi yirmidört kendimizi çocuğumuza adamıştık. Ailenin tek çocuğuydu. Suçlamayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı. Duruşmada söz alan Dikdik Ailesi'nin avukatı Fazıl Erat "Bu acıyla ilgili müvekkillerim konuşmak istemiyor. Dosyada bulunan bilirkişi raporu özensizce hazırlanmıştır. Anne ve baba çocuğa kendini adamıştır. Anne ve baba bu olaydan sonra acıyı duymamak için İzmir'e gitmişlerdir. Müvekkilllerimin beraatini talep ediyorum" dedi. Ailenin diğer 2 avukatı da anne ve babaya ceza verilmemesini istedi.



"YETERİ KADAR ACI ÇEKTİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM, CEZA VERMİYORUM. DAVA BİTTİ"


Davayı karara bağlayan mahkeme, Türk Ceza Kanunu'nun 22/6 maddesi gereğince sanıklara ceza verilmemesine karar verdi. Hakim, anne ve baba Dikdik'e hitaben, "Yeteri kadar acı çektiğinizi düşünüyorum, ceza vermiyorum. Dava bitti" dedi.



ANNE DURUŞMA SALONUNDA AĞLADI


Duruşmanın ardından Anne Süverce Dikdik ağladı. Duruşmaya izleyici olarak katılan Pamir Dikdik'in babaannesi de hakime teşekkür etti.







#pamir dikdik
#pamir zekeriyaköy
#pamir davası
9 yıl önce