|

Paralel 'Kaynak'a mali operasyon

Paralel yapıya yakınlığı ile bilinen Kaynak Holding’e bağlı 22 adrese dün eş zamanlı operasyon düzenlendi. Fetullahçı Terör Örgütü'ne finansal destek sağladığı belirtilen Kaynak Holding, “örgütün propagandasını yapmak ve kara para aklamak” ile suçlanıyor. Polis, şirketlerdeki bilgisayarlarda inceleme yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:21 - 8/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Kaynak Holding'e bağlı İstanbul'daki 22 adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansal destek sağlayan Kaynak Holding'e yönelik soruşturmanın “örgütün propagandasının yapılması ve kara para aklanması” iddiasıyla başlatıldığı öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekipler, holdingin Üsküdar ve Bağcılar'daki binalarının yanı sıra holdinge bağlı 20 adreste arama yaptı.



SORUŞTURMA 2014'TE BAŞLADI


Kaynak Holding'in 7 şirketi hakkında yapılan ihbar üzerine, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2014 yılında “Vergi usul kanununa muhalefet” suçundan soruşturma başlatılmış, bu kapsamda holdingin İstanbul'daki bazı adreslerinde arama yapılmıştı. Kaynak Holding avukatlarının itirazı üzerine Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi, arama ve el koyma işleminin kaldırılmasına karar vermiş, Yargıtay 19. Ceza Dairesi ise 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı usulsüz bularak, bozmuştu. Bunun üzerine, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayı genişletmesi sonucu, Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Kaynak Holding'in 22 şirketine ilişkin arama kararı çıkarıldı.



ÖRGÜTE FİNANSAL DESTEK


Polis ekiplerince söz konusu binaların çevresinde önlem alınırken, arama sırasında çalışanlar dışarı çıkarıldı. Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturmanın, FETÖ finansal destek sağlanması, örgütün propagandasının yapılması ve kara para aklanması iddiasıyla başlatıldığı öğrenildi. Operasyon kapsamında vergi müfettişleri de araştırma yaparken, holdingin son günlerde FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla banka hesapları da inceleniyor. Holding binasındaki polislerin, bazı belgeleri incelediği, bazı bilgisayarlardaki dosyaların da yedeklemesini yaptıkları öğrenildi.



Ortaklık hakları TMSF'de


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Kaynak Holding'in kontrol gücüne sahip olduğu Sürat Basım ile Forum İnşaat'a ait Bank Asya pay defterine kayıtlı A grubu nitelikli hisselerin temettü dışındaki ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasını kararlaştırmıştı.



Birçok alanda 30 şirket


Paralel yapıya yakın olan holding, 16 farklı sektörde bünyesinde 30 ayrı şirket barındırıyor. Kaynak Holding bünyesinde FEM, Güvender, Zirve, Anafen gibi sınavlara hazırlık yayınları ve dershaneler, Sürat Kargo Lojistik gibi şirketler bulunuyor.



#Paralel yapı
#fetö
#Kaynak Holding
9 yıl önce