|

Paraleli ispatlarım

‘Ergenekon üyeliği’ iddiasıyla ifade veren İstanbul Barosu eski Başkanı Kazan, paralel örgüte dikkat çekti, "Onların nasıl bir pislik olduğunu aleni duruşmada ispatlayacağım" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:30 - 28/01/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul Barosu eski Başkanı Turgut Kazan, Odatv soruşturmasında Ergenekon örgütü üyesi olduğu iddiasıyla ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade verdi. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Kazan, yaklaşık 1 saat ifade verdi. Adliye çıkışında basın açıklaması yapan Kazan, “Selahattin Demirtaş’la görüşmem birileri tarafından şüpheli bulunmuş ve Ergenekon üyeliği suçlamasıyla hakkımda soruşturma başlatılmış” dedi. Demirtaş’la görüştüğü gün Devlet Bahçeli ve Deniz Baykal ile de biraraya geldiğini anlatan Kazan, İlhan Cihaner’in yargılandığı dava ile ilgili liderleri bilgilendirdiğini belirtti. Dönemin özel yetkili mahkemelerinin içyüzünü muhalefet partilerine anlattığını dile getiren Kazan, “Tabii buna Zekeriya Öz başta olmak üzere bütün o takım, şiddet ve düşmanlık duygusuyla yaklaşmıştı” ifadelerini kullandı. Emniyet ve adliyedeki paralel yapılanmaya dikkat çeken Kazan, şunları söyledi:

ÖYM’LER SUÇ ÖRGÜTÜYDÜ

“Ben ÖYM'leri zaten birer suç örgütü sayıyordum. Onların en kahraman olduğu günlerde de mahkeme değil suç örgütü olduklarını söylüyordum. Şimdi de ifademde bu polis ve savcıların, Zekeriya Öz ve Cihan Kansız başta olmak üzere dinleme kararı veren yargıçların aslında yargıç olmadığını, örgüt üyesi olduğunu söyledim. Bu örgütün yaptığı işlemlerin hukuka uygun sayılamayacağını vurguladım ve kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesi halinde onların nasıl bir pislik olduğunu aleni duruşmada ispatlayacağımı söyledim.” 

 
#Turgut Kazan
#Ergenekon
#paralel yapı
9 yıl önce