|

Rus ajanı zehirleyen madde Rus menşeili

İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği'ne atanan Chilcott, eski Rus Ajanı Skripal ve kızının 4 Mart’ta Londra’da zehirlenmesini gündemine alan Chilcott, “Noviçok adı verilen bir sinir gazıyla zehirlendiler. Noviçok, dünyada sadece Rusya’da üretiliyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:15 - 14/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott
​Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott

Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott, Türkiye’ye atanması sonrasında Ankara’da bir grup gazeteciyle buluştu. Chilcott’un gündeminde eski Rus Ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın 4 Mart’ta Londra’da zehirlenmesi vardı. Chilcott, eski ajan ve kızını zehirleyen sinir gazının dünyada sadece Rusya’da üretildiğine dikkat çekti. Chilcott, dün Türk Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret ederek Rusya’nın saldırılarına karşı dayanışma talep etti.


NOVİÇOK'UN MENŞEİ RUSYA

Richard Moore’un görevinin sona ermesinin ardından İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği'ne atanan Chilcott, zehirlenme vakasının İngiltere’nin merkezi denilecek bir yerde olmasının “son derece endişe verici” olduğunu vurgularken, “Skripal ve kızı, Noviçok adı verilen bir sinir gazıyla zehirlendiler. Noviçok, dünyada sadece Rusya’da üretiliyor. Bir tek Rusya’da üretildiği için bu sinir gazının nereden geldiği çok açık” bilgisini verdi.

AÇIKLAMA İÇİN SÜRE TANINDI

Dominick Chilcott, Rusya’nın Londra Büyükelçisinin önceki gün Dışişleri Bakanlığına çağrılarak dün gece yarısına kadar bir açıklama yapılması için süre verildiğini hatırlattı. Chilcott, “Eğer Rusya’dan bir açıklama olmazsa biz Birleşik Krallık olarak diyeceğiz ki, bu suikast girişimi Rusya tarafından kontrolü üstlenilmiş, kimyasal silah kullanılarak uluslararası kanunlara karşı yapılmış bir cinayet girişimidir” diye konuştu.

#Rusya
#İngiltere
#Sergey Skripal
6 yıl önce