|

Saldırgan rantçı mafya bozuntusu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kendisine yönelik saldırı girişiminin bir rant kavgası olduğunu söyledi. Olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 4’e yükseldi. Başbakan Binali Yıldırım Büyükerşen'i arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:59 - 31/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, önceki gün kendisine yapılan saldırı girişimiyle ilgili bilgi verdi. Yaşadığı olayın bir rant kavgası olduğunu belirten Büyükerşen, rantın gelişememiş mahallelere ve oradaki kişilere imkan sağlaması gerektiğini söyledi.

BUNLARI ENGELLEMELİYİZ

"Bu doğan rantlardan kanunsuz şekilde yararlanmak isteyenler var" diyen Büyükerşen, "Bu olayın da temelinde böyle bir şey var. Rant için mafya bozuntularının bir örneğidir. Bunların ne yaptıklarını gördünüz. Bu kişiler tayfası Ankara Ağır Ceza Mahkemesinden ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edilmişler. Bu insanlar nasıl dışarı çıkmış bilmiyoruz. Bunların bana yaptığı saldırının hiçbir önemli yok. Önemli olan hepimizin, el birliği ile hangi partiden olursa olsun bu tür çeteleşme ve mafyalaşmanın önüne geçmek için tabloya bakmamız lazım. Bunlar nereden çıkıyorlar, baş gösteriyorlar görmemiz gerek" diye konuştu.

KANUNDA BOŞLUK VAR

Büyükerşen, kanunlarda boşlukların olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yürüyüş yolu olarak belirlenen yere, TCDD’ye gelir kaynağı olsun diye 100 metre aralıklarla 20 metrekarelik 5 büfenin iznini verdik. O büfeler kiraya veriliyor ayda 30 bin liraya. Bana saldıranların kiraladığı büfe ikinci bir alt kiracıya 60 bin lira civarında bir bedelle kiraya veriliyor. Biz oraya büfe ruhsatı verdik ama halk orayı gördü, üzerine yüzlerce sandalye atıldı. Görme engelliler için yapılan yolların üzerine bile masa, sandalye koydular. Bugün gördüm topluyorlardı. Kanunsuzluğun farkındalar."

BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR EDERİM

Birçok geçmiş olsun telefonu aldığını söyleyen Büyükerşen, "Genel Başkan’ımız başta olmak üzere Başbakan, İçişleri Bakanı, bakanlar aradılar. Özellikle Başbakan bizzat aradı. Ona ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 4’e çıktı. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki sorgularının sürdüğü öğrenildi.

#Yılmaz Büyükerşen
#Eskişehir
7 yıl önce