|

Şehitlere acı veda

Tunceli’de şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Burhan Acar Denizli’de, Yakup Özel de Gaziantep’te toprağa verildi. Gözyaşlarının sel olduğu törenlerde teröre lanet yağdı

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:45 - 30/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Tunceli'de yıllarca girilemeyen Aliboğazı mevkiinde çıkan çatışmada ağır yaralanan ve sevk edildikleri hastanede şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Yakup Özel ve Burhan Acar dua ve gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Şehitler için Elazığ Havalimanı'nda düzenlenen törende konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, yürütülen operasyonlarda bugüne kadar 100'ün üzerinde teröristin öldürüldüğünü belirterek,”Uzun yıllar girilmeyen Aliboğazı mevkisine kahraman askerlerimiz girmiş ve 8 teröristi etkisiz hale getirmiştir” dedi. Okunan duaların ardından şehilerin cenazeleri memleketlerine gönderildi.



NASIL KIYDILAR SANA


Şehit Uzman Çavuş Yakup Özel için Gaziantep'te düzenlenen törende gözyaşları sel oldu. Helallik alınmasından sonra naaş, Nakıpoğlu Camii'ne getirildi. Şehidin katafalka konulan tabutunun başına gelen annesi Sevim, babası Yücel, ablaları Meltem, Şeyda ve Sevgi ile ağabeyleri Ejder ve Sedat gözyaşı döktü. Şehidin şapkasına sarılan ve fotoğrafını öperek yüzüne süren ağabeyi Ejder Özel, “Seni doğumuna bile ben götürdüm. Nasıl kıydılar sana. Kurban olurum sana kardeşim. Sen askersin diye oyun havalarında bile ağlardım, kimse bilmezdi” diye ağladı. Anne Sevim Özel de oğlunun fotoğrafını “küçük yavrum, uzun boylum” diyerek sevdi. Şehidin cenazesi, öğleyi müteakip kılınan namazın ardından Gaziantep Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.





'GİTME OĞLUM' FERYADI


Diğer şehit Jandarma Uzman Çavuş Burhan Acar da memleketi Denizli'de toprağa verildi. Acar'ın cenazesi, Pamukkale ilçesindeki baba evine getirilerek helallik alındı. Duanın ardından şehidin naaşı Delikliçınar Yeni Cami'ye götürüldü. Burada şehidin annesi Ayşe Acar'ın, oğlunun tabutuna sarılarak “Gitme oğlum” diye feryat etmesi herkesin yüreğini dağladı. Şehit Acar'ın cenazesi, kılınan namazın ardından defnelidi. Yoğun yağmura rağmen cenaze törenine katılan vatandaşlar, teröristlere lanet yağdırdı.


#Burhan Acar Denizli
#Yakup Özel
7 yıl önce