|

Sevgi damlası

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı Damla Projesi çığ gibi büyüyor. Gönüllü gençler hasta ziyaretinden, cami temizliğine, çocuklarla oynamaktan, okul duvarlarına resim çizmeye kadar birçok alanda vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 00:08 - 6/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 yıl önce hayata geçirilen ‘Damla Projesi’ büyük ilgi görüyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 yıl önce hayata geçirilen ‘Damla Projesi’ büyük ilgi görüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 yıl önce hayata geçirilen ‘Damla Projesi’ büyük ilgi görüyor. Üniversitelerde okuyan Türk ve yabancı öğrencilerden oluşan gençler, gönüllülük esasına göre gittikleri illerde çeşitli ziyaretlerde ve aktivitelerde bulunarak insanların yüzünü güldürüyorlar.

HEM İYİLİK HEM EĞLENCE

Gönüllü gençler programlı faaliyet kapsamında değil tamamen kendi istekleri doğrultusunda hareket ediyor. Gençler, huzurevi ziyareti, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti, cami temizliği, Sevgi Evi ve Çocuk Evleri ziyaretleri, köylerde ve Kur’an kurslarında çocuklarla çeşitli aktiviteler ve köy halkı ile bir araya gelerek sohbet etme, kimsesiz ya da yalnız yaşayan yaşlıların ev ve bahçe temizliklerinin yapılması, kuş yemliği yapma etkinliği, mezarlık ile şehitlik ziyareti ve çevre temizliği, köy okulu duvarlarına resim çizme ve dezavantajlı ailelerin ziyaretleri gibi birçok alanda insanları sevindiren her türlü gönüllülük faaliyetlerini gerçekleştiriyor.


70 BİN KİŞİYE ULAŞTILAR

Bugüne kadar Hakkari’den Ordu’ya, Kayseri’den Elazığ’a, İzmir’den Van’a kadar 31 ilde gerçekleştirilen programlarda 600 gönüllü genç yaklaşık 70 bin kişiye ulaştı. Gönüllü gençler 08-15 Ekim tarihleri arasında Düzce, Mersin, İzmir ve Kastamonu illerinde faaliyet yürütecekler.

AHMET FATİH ERTURAN - ANKARA
#Gönüllü Gençler
#Eğlence
7 yıl önce