|

Sinan Şamil Sam hayatını kaybetti

İstanbul'da, karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören eski Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam, yaşamını yitirdi.

Yeni Şafak
03:29 - 30/10/2015 Cuma
Güncelleme: 10:04 - 30/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Karaciğer yetmezliği bulunan ve geçtiğimiz günlerde böbrek yetmezliği başlaması üzerine yoğun bakıma alınan eski Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam, tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Sinan Şamil Sam geçtiğimiz Salı günü tedavi gördüğü Sancaktepe Via Hospital Hastanesi'nden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilmişti. Sam, tedavi gördüğü yoğun bakımda bu gece saat 01.30 sıralarında yaşama veda etti. Ailesi ve arkadaşları acı haber üzerine hastaneye geldi. Sam'ın Cumartesi günü Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi





Bilgehan Demir, Sinan Şamil Sam ile ilgili sosyal medya hesaplarından şu mesajı paylaştı; "Sinan Şamil Sam'ın kaybettik Allah rahmet eylesin. Türk sporunun başı sağolsun...."








SİNAN ŞAMİL SAM KİMDİR?


24 Haziran 1974'te Almanya'da doğan 'Boğaz'ın Boğası' lakaplı Sam, düz gardlı bir ağır sıklet boksörü olarak önemli başarılar kazandı. 9 kez Türkiye şampiyonu oldu. 1992'de gençler Avrupa şampiyonluğunu kazandı. 1999'da Dünya Amatör Boks Şampiyonası'nda altın madalya aldı. 2000'de profesyonel boksa geçti. 2002 ve 2003'te Avrupa şampiyonluğunu kazandı. 2004'te WBC Dünya Kıtalararası Ağırsıklet Boks Şampiyonu kemerini taktı. 2005'te bu unvanını korudu. Profesyonel kariyerinde 35 maçta 31 galibiyet elde etti. 16 maçını nakavt ile kazandı.







#Şamil Sam
#Sinan Şamil Sam
#sinan şamil sam öldü
8 yıl önce