Sınava joker adaylar girmiş

Osman Özgan
04:00, 04/12/2019, Çarşamba
Yeni Şafak
Sınava joker adaylar girmiş
Fotoğraf: Arşiv

FETÖ’nün, TSK’ya sızmak için sadece soruları çalmadığı, askeriyeye yerleştirmek istediklerinin yerine başarılı olabileceklerini düşündükleri diğer mensuplarını sınavlara soktuğu ortaya çıktı. FETÖ’nün söz konusu sınav yolsuzluğu yöntemi eski deniz astsubay başçavuş A.V.’nin itiraflarıyla gün yüzüne çıktı.

Deniz Harp Karargahı Metek Barbaros’ta görev yaparken 2018 Temmuz’da ihraç edilen “Salih” kod adlı şüpheli A.V., 1992 yılında Sait kod adlı örgüt abisinin yönlendirmesiyle askeri sınavlara başvurduğunu anlattı. Sınavın sözlü ve spor mülakat aşamalarını geçtiğini ve yazılı sınava girmeye hak kazandığını ifade eden A.V., örgüt abisinin, yazılı sınava yerlerine başka şahısların gireceğini söylediğini aktardı. FETÖ’nün 1992’de askeri lise sınavlarındaki usulsüzlüğünü ortaya koyan A.V.’nin ifadesindeki o kısım şöyle: “Sait sınavdan bir hafta önce beni, A.M. ve K.Y.’yi örgüt evine çağırdı. Yazılı sınava benim yerime K.Y.’nin, A.M.’nin yerine tanımadığım bir şahsın gireceğini, T.S.’nin ise kendisinin sınava gireceğini söyledi. Yerimize neden başkalarının sınava gireceğini sorduğumuzda bazı şeylerin sorgulanmayacağını söyleyerek konuyu kapattı.”

FOTOĞRAFLARI DEĞİŞTİRDİ, MÜHÜRLEDİ

Şüpheli A.V., şöyle devam etti: “A.M. ile birlikte sınav giriş belgelerimizi Sait’e teslim ettik. Sait, sınav giriş belgelerinin üzerindeki fotoğrafları yerimize gireceklerin fotoğrafıyla değiştirdi. Ardından da bu fotoğrafları tekrar mühürledi. Daha sonra K.Y. Tuzla Deniz Harp Okulu’nda benim yerime sınava girdi ve başarılı oldu. Yine A.M.’nin yerine sınava giren şahıs da başarılı oldu.”

DUBLÖR BAŞARINCA TSK’YA SIZDILAR

Örgütün sınava soktuğu şahısların sınavı geçmesinin ardından sağlık mülakatına kendilerinin girdiklerini ve geçtiklerini belirten A.V., “Buradan da geçtikten sonra ben İstanbul Beylerbeyi Deniz Astsubay Hazırlama Okulu’nda, A.M. İstanbul Heybeliada Deniz Lisesi’nde eğitim görmeye başladık. Yine T.S. de kendi girdiği sınavda başarılı olarak Kuleli Askeri Lisesi’nde eğitim görmeye başladı” diye konuştu.

Dublör hala görevdeymiş

  • İtirafçı olan A.V., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheli A.V., 1992 yılında yerine sınava giren K.Y.’yi fotoraflarından teşhis etti. K.Y.’nin hala öğretmen olarak çalıştığı belirlendi. Savcılığın suç duyurusunda bulunduğu K.Y. hakkında ayrıca bir soruşturma başlatıldı. Şüpheli A.V. hakkında ise “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026