|

Suikast planı yapan teröristler yakalandı

DHKP-C’ye yönelik baskınlarda suikast hazırlığındaki 7 şüpheli yakalandı. Teröristlerin hedefinde kimlerin olduğu araştırılıyor.

Yeni Şafak ve
08:00 - 10/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:42 - 10/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Adreslerde DHKP-C’li Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın propaganda broşürleri çıktı.
Adreslerde DHKP-C’li Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın propaganda broşürleri çıktı.

İstanbul’da sol terör örgütü DHKP-C’ye operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince koordineli çalışan terörle mücadele ekipleri, DHKP-C üyesi bazı teröristlerin suikast hazırlığı içerisinde olduklarını belirledi.

8 HÜCREYE OPERASYON YAPILDI

Yapılan teknik ve fiziki takiplerde, şüphelilerin kaldıkları adresler tespit edildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından operasyon için düğmeye basıldı. Özel Hareket Şube Müdürlüğü ve TEM ekipleri operasyon düzenlenecek adreslere yönlendirildi.

7 DHKP-C'Lİ GÖZALTINA ALINDI

8 hücreye yapılan baskında 7 DHKP-C’li yakalandı. Ö.F.B.,B.T., H.Y., M.A., V.A., B.Ç. ve M.B. gözaltına alındı. Teröristlerin hücre evinde 2 tabanca, 1 tüfek ve 1 çalıntı motosiklet ele geçirilirken, açlık grevi ile gündeme gelen DHKP-C’li Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın propagandasının yapıldığı dokümanlar çıktı. Teröristlerin hedefinde kimlerin olduğu araştırılıyor.


#Terör
#DHKP-C
6 yıl önce