|

Tapuda rüşvet skandalı

İstanbul Esenyurt Tapu Dairesi’nde dönen rüşvet çarkı, düzenlenen operasyonla ortaya çıkarıldı. Aralarında tapu müdürleri, yardımcıları ve emlakçıların da bulunduğu 47 şüpheli gözaltına alınırken, rüşvetin günlük boyutunun 30 bin lira olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/09/2017 Pazar
Güncelleme: 02:50 - 10/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Tapuda rüşvet skandalı
Tapuda rüşvet skandalı

İstanbul Esenyurt Tapu Dairesi’nde akıl almaz boyutta rüşvet çarkı kuran çeteye, İstanbul Mali Polisi operasyon düzenledi. Aralarında tapu müdürleri, yardımcıları ve emlakçıların da bulunduğu 47 şüpheli gözaltına alınırken, rüşvetin günlük boyutunun 30 bin lira olduğu ortaya çıktı. Çetenin rüşvet için kalabalık ortamlarda “Şarj aleti” şifresini kullandığı belirlendi.

MEMURDAN EMLAKÇIYA

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Esenyurt Tapu Dairesi’nde görevli bazı memur ve müdür yardımcılarının, bir şebekeden rüşvet alarak iş yaptıklarını belirledi. Bunun üzerine teknik ve fiziki takip çalışması başlatıldı. Araştırmalarda rüşvet veren, alan ve aracılık eden 62 şüpheli belirlendi. Şüphelilerin, 3’ünün müdür yardımcısı 11 memur, 33’ünün emlakçıların ve farklı işlerle uğraşan şebeke üyeleri olduğu anlaşıldı. Mali Polis şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Baskında 47 şüpheli gözaltına alındı.

GÜNLÜK RANT 30 BİN LİRA

Polisin baskını rüşvet çarkının boyutunu da ortaya koydu. Şüphelilerin, emlakçıların işlemlerini hızlandırdıkları ve karşılığında rüşvet aldıkları anlaşıldı. Neredeyse rüşvetsiz işlem yapmayan çalışanların, vatandaşların işlemlerini zorlaştırdıkları da belirlendi. Memurların yapamadıkları usulsüz işlerde ise gözaltına alınan müdür yardımcılarının devreye girdiği belirlendi. Müdür yardımcılarının aldıkları rüşvetin boyutu henüz tespit edilemedi. 

  • ŞARJ ALETİMİ GETİRDİN Mİ?
  • Rüşvet çetesinin kalabalık ortamda para verirken şifre kullandıkları anlaşıldı. Rüşvetin şifresinin “şarj aleti” olduğu, çalışanların, “Şarj aletimi getirdin mi?” diyerek rüşvet istedikleri ortaya çıktı. Polisin operasyonu hafta sonu yapmasının nedeni de öğrenildi. Vatandaşların mağdur olmaması için operasyonun cumartesi yapıldığı belirtildi.
#Esenyurt
#Rüşvet
#Tapu
7 yıl önce