|

Tehditten de yargılanacak

Duruşma düzenini bozduğu için kendisini uyaran Sincan Cezaevi’nin güvenliğinden sorumlu Jandarma Albay Tarık Hekimoğlu’nu tehdit eden FETÖ’cü Kemal Batmaz tehditten de yargılanacak.

Osman Özgan
04:00 - 19/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:05 - 19/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Kemal Batmaz
Kemal Batmaz

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu belirtilen ve darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yöneten Kemal Batmaz ile ilgili soruşturmayı tamamladı. Düzenlenen iddianamede Batmaz’ın, “Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak” suçundan 5 yıla kadar hapsi istendi.

İMAMLARINI DESTEKLEMİŞLER

İddianamede, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi’nde görülen Akıncı Üssü davasında sanık Kemal Batmaz’ın kendisine gösterilen yere oturmadığı ve tartıştığı personele, “Keyfi muamele yapıyorsunuz, ben burada oturmayacağım” şeklinde bağırdığı belirtildi. İddianameye göre, duruşma salonunda görevli personel tarafından uyarılan Batmaz’a, olayla ilgisi olmayan farklı noktalardaki 10-15 sanık, “Bağırıyorsunuz, yeter artık” diyerek FETÖ imamına destek çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine duruşma salonuna gelen Cezaevinin güvenliğinden sorumlu Ankara İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Tarık Hekimoğlu ve personelin müdahalesiyle salonda sessizliğin sağlandığı iddianamede kaydedildi.

TEHDİTİ DE İNKAR ETTİ

  • Görüntülere ve delillere rağmen darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yönettiğini inkar eden ve “Dahlim yok ki pişman olayım. Hiçbir şekilde dahlim yok” şeklinde pişkin bir savunma yapan Kemal Batmaz, tehdidi de inkar etti. Batmaz, söz konusu soruşturmaya ilişkin alınan savunmasında, Albay Tarık Hekimoğlu’na yönelik, “Provokasyon böyle olmaz. Ben provokasyon yaptığımda salonda neler olacak göreceksiniz” şeklinde tehdit ifadesi kullanmadığını iddia etti ve suçlamaları kabul etmedi.

HESAP VERECEK

FETÖ imamı Kemal Batmaz, darbeden yargılandığı Akıncı Üssü davasının yanı sıra eşi ile birlikte “Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet” suçundan da yargılanıyor. Batmaz, şimdi de “Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak” suçundan hakim karşısına çıkacak ve hesap verecek.

#Tarık Hekimoğlu
#Kemal Batmaz
#FETÖ
#Tehdit
5 yıl önce