|

Topbaş: Devir hız ve gelişim devri

Büyükşehir Belediye Başkanları ‘Akıllı Şehircilik’ politikalarını Türkiye’ye uyarlamak için bir araya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı toplantıda ‘Akıllı Şehircilik Konsepti’ ve İnovasyon projeleri konuşuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/03/2015 Salı
Güncelleme: 22:25 - 16/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Akıllı şehirciliğin ele alındığı başkanlar zirvesine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,”Inovasyon gelişimin yeni anahtarıdır. Belediye olarak teknolojiyi en iyi şekilde kullanıyoruz. Dünyadaki gelişmeleri kentimize adapte ediyoruz. Devir hız, değişim ve gelişim devri. Buna ayak uyduramazsanız gelişemez ve olduğunuz yerde kalırsınız.” dedi


BAŞKANDAN MÜJDE

İnovasyon ve Akıllı Şehircilikte Belediyelerin Rolü programında konuşan Başkan Topbaş bir de müjde verdi. ‘Genç Kaşifler Atölyesi’nin en kısa zamanda açılışını yapacaklarını belirten Başkan Topbaş,”Gençlerimize imkan vermek lazım. Genç mucitler bize fikirlerini, projelerini getirip bizde onları değerlendireceğiz. Böylece girişimci ve yaratıcı birer gençler yetişmesi açısından oldukça önemli bir proje olacak.” dedi.


‘YAŞAYAN ŞEHİR YAŞAYAN ÖRNEK’

Açılış konuşmasını yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise teknoloji ile vatandaşı buluşturduklarını belirtti. Başkan Uysal,”İnovasyon merkezimizde çok önemli çalışmalar ve projeler geliştiriyoruz. Yaşayan şehir yaşayan örnek olma yolunda çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.” ifadelerini kullandı.


GELİŞİMİN KİLİDİ; İNOVASYON

Akıllı Şehircilik toplantısında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi Türkiye’de katmadeğerin arttırılması gerektiğini vurguladı. Başkan Büyükekşi, “Katmadeğeri inovasyon, tasarım, arge ve marka yoluyla arttırmak mümkündür. Bu nedenle belediyelere büyük iş düşüyor. İnovasyon gelişimin kilit noktası haline gelmiş bulunmaktadır.” dedi. 


BARCA MODELİ MASAYA YATIRILDI

Barcelona’nın “Akıllı ve İnovatif Şehir” haline gelmesinde başrolü oynayan Prof. Josep M. Pique’nin konuşmacı olduğu programda, teknolojiyi ve inovasyonu kent halkının ve turistlerin hizmetine akıllı ve verimli şekilde sunan ‘Akıllı Şehircilik Konsepti’ni sürdürülebilir zemine oturtarak dünya markası haline gelen Barcelona’nın başarı öyküsü anlatıldı. Barcelona modelinin masaya yatırıldığı toplantıda Türkiye’nin İnovasyon projelerine yön verecek çalışmalara değinildi.  Başakşehir Living Lab’da gerçekleşen programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, diğer Büyükşehir Belediye Başkanları’nın yanı sıra Barcelona’nın Şehir Meclisi Başkanı ve aynı zamanda  Dünya Bilim Parkları ve İnovasyon Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürüten Josep M. Pique katıldı.

#kadir topbaş
#belediyeler
#barca modeli
9 yıl önce