|

#TürkiyeDüşmanları

IŞİD’in Kobani’ye saldırısını bahane ederek sosyal medyada kampanyaya girişen sanal tetikçiler önce Türkiye’yi, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı. Paralel ihanet çetesi ile terör örgütü PKK’yı, batı medyası ile Doğan Grubu yayınlarını aynı noktada buluşturan kirli algı operasyonu, milletin “Erdoğan’la yürek yüreğe” cevabıyla son buldu.

Yeni Şafak
04:00 - 28/06/2015 Pazar
Güncelleme: 23:40 - 27/06/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Tel Abyad'ı PYD'ye bırakan IŞİD'in 50 kişiyle Kobani'ye saldırmasından sonra başlatılan Türkiye karşıtı operasyon ilginç manzaralara sahne oldu. IŞİD'li teröristlerin Kobani'ye Türkiye'den girdiği iddiasıyla sosyal medyada 'Terörist Türkiye' kampanyası başlatan çevreler, sözkonusu yalanın erken çökmesiyle bu sefer tavır değiştirdi. Önceki akşamki konuşmasında Suriye'nin kuzeyinde bir devletin kurulmasına 'asla izin vermeyeceklerini' söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üst aklın kullandığı operasyon timinin son hedefi oldu. 'Terörist Türkiye' yaftasından geçici olarak vazgeçen sanal tetikçiler, bu sefer Erdoğan'ı hedef alarak 'Terörist Erdoğan' kampanyasına girişti.



OPERASYONEL YALANLAR


Suriyeli Türkmenlere yardım götüren MİT TIR'larına baskın yapan ve böylelikle Türkiye'yi terör örgütlerine yardım eden ülke gibi göstermeye çalışan paralel ihanet çetesi, bu amacına ulaşamayınca, Kobani provokasyonlarıyla birlikte PKK ile ortaklığa girişti. Batı medyasının çanak tuttuğu 'Terörist Türkiye' kampanyasına ülke içinde paralel yapıya ait medya ve Doğan Grubu yayın organları da destek verdi. İlk olarak sosyal medyada dolaşıma sokulan 'operasyonel yalanlar', daha sonra Zaman gazetesinin özellikle yurtdışındaki internet sitelerinden dünyaya servis edildi. Özellikle sözkonusu yayın organının Fransa temsilciliği, hem 'Terörist Türkiye' kampanyasına büyük destek verdi hem de Türkiye'nin IŞİD'e yardım ettiği algısı oluşturmaya çalıştı. Zaman'ın Fransızca sitesinde IŞİD saldırıları sonucu yaralanan Kürtlerin Türkiye hastanelerinde tedavisinin reddedildiği gibi asılsız iftiralara da yer verildi.



VE MİLLETİN CEVABI


'Terörist Türkiye' hezeyanı sonrası Erdoğan'ı hedef almakta gecikmeyen sanal tetikçilerin estirdiği hava, etkisini çabuk yitirdi. Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ahlaksızca 'terörist' şeklinde nitelendiren paylaşımların etkisini kaybetmesinde “Erdoğan'la yürek yüreğe” şeklinde açılan etiketler etkili oldu. Türkiye ve dünyanın her yanından insanların mesajlarıyla destek verdiği ve kısa sürede yüz binlerce paylaşım yapılan etiket, PKK'lı teröristlerle birlikte paralel çetenin bir algı oyununu daha bozmuş oldu.



Kobani'ye ağlayan Kaşgar'a gülüyor


Twitter hesabından gündeme ilişkin açıklamalar yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “IŞİD canavarları iyice kudurdular, iyice zıvanadan çıktılar” dedi.



Herkesin Kobani ile yatıp kalktığını belirten Bahçeli, Doğu Türkistan'daki zulümlere ise sessiz kalındığını söyledi.


Bahçeli şu yorumu yaptı: “Nişantaşı'ndan Yüksekova'ya kadar önüne gelen Kobani'deki iki terörist grubun kapışmasını mesele ediyor. Doğu Türkistan'daki Çin zalimliğini kimseler konuşmuyor, ağzına dahi almıyor. Kobani'ye ağlayanlar, Kaşgar'a gülüyor ve zulme ortak oluyor. Uygur Türklerine Oruç tutmayın namaz kılmayın ve hatta nefes almayın diyorlar. Değerler anarşisi yaratıp Türklüğü tasfiye etmeyi planlıyorlar. Varlığına, inancına ve kimliğine bağlı yaşayan 28 Uygur Türkü 22 Haziran günü Kaşgar'da hiç acımadan katledildi. Buna karşı hiçbir insan hakları örgütünden, hiçbir demokrasi ve özgürlük sevdalısı oluşumdan tepki gelmedi Niye? Çünkü öldürülenler Türk'tü!”



ZENCİ TÜRK OLMAZ


Erdoğan'ın “Zenci Türk” sözlerini eleştiren Bahçeli, “Türkün zencisi-beyazı-mavisi olmaz. Doğu Türkistan'a gözünü kapatıp yönünü dönenler, emperyalizme kule nöbetçiliği yapan Kobani çığırtkanlarını, PKK maşalarını el üstünde tuttu. Bunların robot resmini çizmeye gerek var mı? Zenci Türk olduğunu söyleyenlere bakın faili göreceksiniz” ifadelerini kullandı.




#Zenci Türk
##TürkiyeDüşmanları
#kobani
9 yıl önce