|

Türkülerimiz barışa yol olsun

“Milyonlarca nefes teröre karşı tek ses” mitinginde ilk kez çalınan ‘Ortağız bir namusa’ şarkısı, kısa sürede en çok izlenen videolar arasında yer aldı. Ülkeyi bölmek isteyenlere karşı kardeşlik türküleriyle seslendiklerini belirten Grup Tillo, şarkıyı Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça seslendirdi. Grup üyeleri; “Burada tek amacımız barışa bir katkımızın olması” dedi.

Yeni Şafak ve
07:00 - 25/09/2015 Cuma
Güncelleme: 03:50 - 25/09/2015 Cuma
Yeni Şafak

Geçen pazar İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 'Milyonlarca nefes teröre karşı tek ses' mitinginde ilk kez çalınan 'Ortağız Bir Namusa' şarkısı, en çok dinlenen ve paylaşılanlar parçalar arasına girdi. İlk kez AK Parti'nin İstanbul mitinginde dinletilen şarkı, milyonlarca vatandaşın beğenisini kazandı. Grubun şarkı sözlerini yazan Mustafa Kadaş,” Ortağız Bir Namusa” türküsünü 2007 yılındaki Dağlıca'dan gelen şehit haberleri üzerine yazdığını belirtti.



TAHTALARA VURARAK RİTİM YAPIYORDUK


Kadaş, “Bu şarkıyı ilk yazdığım günü hiç unutmuyorum. 2007 yılıydı. Yine Dağlıca'da birçok şehit vermiştik. O sabah kahvaltı yapıyordum. Televizyonda şehit haberlerini aldığım an lokma boğazımda düğümlendi. Gözlerim doldu. Ben dedim burada rahatça yemek yerken orada askerler şehit oldu. O an evden işe gittim ve o duygular içinde eseri kaleme aldım” diye konuştu. Mobilya imalatında çalışan Mustafa Kadaş, Veysi Atadan ve Celal İnan ilk olarak tahtalara vurarak türküler söylediklerini ve bu işe giriştiklerini söyledi. Aynı marangozda çalışan üçlü, besteler yaparak barışa katkı sunmak istediklerini söyledi. Grup üyeleri, “1991'den bu yana müzikle ilgileniyoruz ama profesyonel olarak 2007 yılında başladık. Üçümüz birlikte mobilya imalatında çalışıyorduk. Tahtalara vurarak ritim titiyorduk” dedi



SÖZLERİMİZİ KARDEŞLİK İÇİN 4 DİLDE YAZDIK


“Burada tek amacımız barışa bir katkımızın olması” diyen grup üyeleri, “Doğuda yaşayıp de teröre karşı sesini yükseltemeyen insanın sesi olmak adına yaptık bu eseri. Ve yaparken de hiçbir maddi menfaatle yapmadık” ifadelerini kullandı. Türkiye'yi bölmek isteyenlere kardeşlik türküleriyle seslenen grup üyeleri şunları ekledi: “Türkiye'yi genel olarak ele almak lazım. Bölgemizde özellikle bu diller konuşuluyor. Bölgedeki insanlara daha iyi hitap edebilmek için Türkiye'nin birlik bütünlüğünü ele almak adına bu şarkıyı dört dilde yaptık”


#Ortağız bir namusa
#İstanbul Yenikapı
#Mustafa Kadaş
9 yıl önce