|

Tutuklama talimatı emniyet imamından

Serdal Adalı’nın tutuklanması talimatının FETÖ'nün emniyet imamı tarafından verildiği ortaya çıktı. Şikede kumpas soruşturmasında ifade veren ‘Güneş’ isimli gizli tanık, savcı Berk’in kendisine talimatın örgütten geldiğini itiraf ettiğini açıkladı

Yeni Şafak ve
03:00 - 13/05/2016 Cuma
Güncelleme: 07:24 - 13/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Şike'de kumpas soruşturmasında ifade veren bir gizli tanık, şike savcısı Mehmet Berk'in Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ile ilişkisine dair önemli iddialarda bulundu. Gizli tanık Güneş, dönemin Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı'nın tutuklanmasından sonra C.D ve Z.A.'nın üç gün sonra 'Adalı'yı kurtaralım' dediğini bunun üzerine C.D ile Adana'dan İstanbul'a gittiğini belirtti.



Güneş, “Bir cemaat ağabeyinin yanına gittik. Bizi şike savcısı Berk'in adliyesindeki odasına götürdü. Orada çok detaya gitmedik. Berk bize, 'Senin buraya geldiğinden yukarıdaki ağabeylerin haberi var mı? Cihan ağabeyin haberi var mı?' diye sordu. Bu isimle Savcı Cihan Kansız'ı kast ettiğini anladım" dedi. Gizli tanık Güneş'in bahsettiği Cihan ağabey olarak nitelenen kişi, Ergenekon Davası, Odatv davası gibi birçok davanın savcısı olan ve HSYK tarafından açığa alınan savcı Cihan Kansız.



AĞABEYDEN ONAY ALDIN MI


Şike savcısı Berk'le şike operasyonundan önce tanışıklığının bulunduğunu söyleyen gizli tanık Güneş ifadesine şöyle devam etti: “Savcı Berk bana, 'Senin ne için geldiğini tahmin ettim' diyerek katibini dışarı çıkardı. Baş başa konuşmaya başladık. Adalı'nın durumu önemli değilse salıverilebilir mi dedim. Berk bunun üzerine 'Bana emniyet imamı bizzat kendisi gelerek benimle görüştü. Bunların tutuklanmasını istiyoruz. Sen yukarıdaki ağabeyden onay alarak mı geldin yoksa kendiliğinden mi?' diye sordu. Kimseye danışmadığımı ancak İhsan Kalkavan'ı da alıp ağabeylerin yanına gidip orada finans desteği de sağlayarak himmet sağladıktan sonra bir şeyler olup olamayacağını sordum. Berk bana, 'Beni bu konulara bulaştırma, bana bir şey gelirse ben değerlendiririm' dedi."



5 ay tutuklu kaldı


O dönem Beşiktaş Asbaşkanlığı görevinde bulunan Serdal Adalı, 12 Temmuz 2011'de şike operasyonunda gözaltına alındı. Yaklaşık 5 ay Metris Cezaevi'nde tutuklu kaldıktan sonra Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'nda yapılan değişiklikten sonra tahliye edildi. Yapılan yargılamada 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Şike davasının yeniden görülme kararından sonra yapılan yargılamada ise hakkındaki suçlamalardan beraat etti.


#FETÖ
#Serdal Adalı
#Emniyet imamı
#Paralel Devlet Yapılanması
8 yıl önce