|

Üç bilinen bir yeni isim

FETÖ’cü askerlerin planları açığa çıktı, itirafçılık kumpası çöktü. Hainlerin göreve dönerek ihaneti sürdürme çabaları deşifre oldu. Milli Savunma Bakanı Canikli, “İtirafçıların çoğunun dört isim verdiğini, bunlardan üçünün deşifre olmuş, diğerinin ise ismi hiç geçmeyen biri olduğunu gördük. Planlarını bozduk” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:04 - 29/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 24 Mart’taki operasyonda 26 pilot ve 646 subay- astsubay geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 24 Mart’taki operasyonda 26 pilot ve 646 subay- astsubay geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler’in koruma müdürü Burak Akın’ın “Ben FETÖ’cüyüm” diyerek teslim olmasıyla başlayan itirafçılık furyası incelemeye alındı. Milli Savunma Bakanlığı, itirafçıların çoğunun 3’ü zaten deşifre olmuş toplam 4 isim verdiğini görünce, FETÖ’nün yeni kumpasını deşifre etti. İtiraflarında samimi olmadığı düşünülen personel açığa alındı.

GÖREVE DÖNMEYE ÇALIŞTILAR

Bu yolla bin 800’den fazla kişinin pişmanlık yasasından faydalanıp görevlerine dönmeyi hedeflediğini anlatan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, FETÖ’nün izlediği hain plan hakkında şu bilgileri verdi: “Bin 800’ün üzerinde itirafçı var. Böyle bir rakamda örgütün tamamen çökmesi, tasfiye olması gerekiyor. Ama bakıyoruz hala kriptolar var.”


İTİRAFÇILAR 4 İSİM VERDİ

Bakan Canikli şöyle konuştu: “Savcılıktan dosyaları istettim. Yapılan incelemede itirafçıların dört isim verdiği, bunlardan üçünün daha önce FETÖ’den ihraç edilmiş ya da cezaevindeki isimler olduğunu, diğerinin ise daha önce ismi hiç geçmeyen biri olduğunu gördük. O daha önce bilmediğimiz isim de itirafçı oluyor. O da aynı taktiği uyguluyor. Üç bilinen, bir bilinmeyen isim veriyorlar. Bunu ortaya çıkardık.”

“PLANLARINI BOZDUK”

“Bu örgüt açısından çok önemli stratejik bir hamleydi. Örgüt mensupları itirafçı olacak, mahkemeler serbest bırakacak, görevlerine döneceklerdi. Böyle bir plan kurmuşlardı, böyle bir senaryo oluşturmuşlardı. FETÖ, bu yöntemle kripto örgüt mensuplarını yeniden sisteme kazandırmayı amaçlamıştı. FETÖ’nün oyununu tamamen bozduk.”

FETÖ’cülerin hepsi açığa alındı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye için tehlike arz eden bu oyunu nasıl bozduklarını anlattı. Canikli, FETÖ’nün itirafçılık kumpası ile ilgili olarak yaşanmış güncel bir örnek verdi: “Bir pilot subay, FETÖ mensubu, itirafçı oluyor, ‘Ben örgüt mensubuydum, pişmanım’ diyor. Bazı bilgiler de veriyor sonra mahkeme onu serbest bırakıyor. Yargılaması devam ediyor ancak o pilot, uçağının başına geçiyor. Bu şekilde bir planın hayata geçirilmesi demek, Türkiye açısından çok tehlike ve riskli. Gerekli tedbirleri alıp bu şekilde itirafçı olan tüm subayları geçici görevden uzaklaştırmayla açığa aldık.”

#FETÖ
#İtirafçı
6 yıl önce