|

Yeni Şafak’a saldırıda 10 kişiye dava

Yeni Şafak Gazetesi ve Akit Medya Grubu binasına yönelik 11 Şubat 2016 günü gerçekleştirilen silahlı ve molotoflu saldırı olayı ile ilgili soruşturma tamamlandı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 8/05/2016 Pazar
Güncelleme: 00:52 - 8/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Savcı Mehmet Şenay Baygın tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, her iki saldırının da Birleşik Özgürlük Güçleri'nin silahlı kanadı Aziz Güler Özgürlük Gücü Milis Örgütü tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi ve 10 kişi hakkında dava açılması istendi.



ARAÇLARI AYNI KİŞİ TEMİN ETTİ


Saldırılarda kullanılan araçların Halil Sönmez tarafından temin edildiği kaydedilen iddianamede, Sönmez ile Murat Can Emir ve Okan Kayar'ın saldırılar anında gazetelerin çevresinde telefon irtibatları belirlendi. Devrimci Parti Kadıköy binasında iki silah ele geçirildiği ve İl Başkanı Selim Polat'ın şüpheli olduğu kaydedilen iddianamede, Öncü Nesil Derneği'ne saldırıda yakalanan şüpheliler ile Yeni Şafak ve Yeni Akit'e saldırıların faillerinin bağlantılı oldukları ileri sürüldü. İddianamede Sönmez ve Polat dahik 10 kişi hakkında hapis istendi. Polat, Sönmez ve iki şüpheli halen cezaevinde.


#Yeni Şafak’a saldırı
#Akit Medya Grubu
#Şenay Baygın
8 yıl önce