|

Yorulmaya vaktimiz yok

Doğu ve Güneydoğu’dan 600 öğrencinin katıldığı ‘Yazımda Kardeşlik Var’ yaz kampı Haliç’teki törenle son buldu. Kapanış programında çocuklara “Yükünüz çok ağır” diye seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Biz kadere iman etmiş bir ümmetiz. Son nefesimize kadar çalışmalıyız. Yorulmaya vaktimiz yok” derken, İçişleri Bakanı Soylu ise “Elinizi medeniyetimizin tüm değerleriyle karşınızdakilere uzatın; ‘öteki’ denilenlere dokunun” çağrısı yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:01 - 30/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Programın sonunda öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kaleme aldıkları mektupları ulaştırması için Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a teslim etti.
Programın sonunda öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kaleme aldıkları mektupları ulaştırması için Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a teslim etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Yazımda Kardeşlik Var’ kampı sona erdi. Kapanış programında bir konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, salondaki çocuklara şu sözlerle seslendi: Yükünüz ağır. Sizler Hak’ta vahdeti dirilteceksiniz. Yorulmaya vaktimiz yok. Son nefesimize kadar çalışmalıyız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki öğrenciler için düzenlenen “Yazımda Kardeşlik Var” yaz kampı kapanış programı dün Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Yaz kampına kız ve erkek 600 öğrenci katıldı. Minikler, sosyal ve kültürel etkinliklerle birlikte hiç görmedikleri İstanbul’u tanıma fırsatı da elde etti. Kapanış programına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanısıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da katıldı.

GENCİN SÜSÜ GÜZEL AHLAKTIR

İnsanlığın tek kurtuluşunun barış dini İslam’dan geçtiğini vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, gençlere şöyle seslendi: “Asırlarca bu topraklarda Türk, Kürt, Arap, Acem ecdadımızın barış ve kardeşlik içerisinde huzurla yaşayarak, bu cennet vatanımıza sahip çıktığını yakından gördünüz. Sizler ‘Gencin süsü güzel ahlaktır’ prensibini ilke edinen güzide gençlersiniz. Ülkemiz, milletimiz ve geleceğimizle ilgili güzel ve umut dolu hayalleriniz olsun. Hep beraber geleceğin daha iyi olması için daha çok çalışalım.”

TEK HEDEFİMİZ SİZLERSİNİZ

Kendi çocukluğunda böyle imkanların olmadığına dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da “Bu proje çok önemli. Biz büyük ve zengin bir medeniyetin evlatlarıyız. Güçlü bir mirasın çocuklarıyız. Bunları bizim elimizden almaya çalışanlara karşı yapılabilecek en güzel şeyi yapıyorsunuz. İlme, eğitime, kardeşliğe ve bizim coğrafyadaki zenginliğimizi keşfe adım atıyorsunuz. Üzerimize ne kadar kötülükle gelinirse gelinsin biz hep iyilikle cevap vermek durumunda ve yarını böyle kucaklama düşüncesinde olan bir anlayışın temsilcileriyiz. Her biriniz bu ülkede mühendis, öğretmen, iş insanı, avukat, doktor olun. Elinizi medeniyetimizin tüm değerleriyle karşınızdakilere uzatın; ‘öteki’ denilenlere dokunun. Tek hedefimiz, tek iddiamız sizlersiniz çocuklar” diye konuştu.

SİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Programda bir konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise şunları söyledi: “Biz sadece ve sadece emrolunduğumuz seferi Allah’ın elinde olduğu galibiyetine teslim olmuş bireyler olarak, son nefesimize kadar iyiliği emretmek, kötülükten sakındırmak şuuruyla hareket etmek zorundayız. Size büyük görev düşüyor çocuklar. Burada bir ay boyunca öğrendiklerinizi kendi bölgelerinize taşıyacaksınız. Yükünüz ağır. Sizler Hak’ta vahdeti dirilteceksiniz. Biz kadere iman etmiş bir ümmetiz. Yorulmaya vaktimiz yok. Son nefesimize kadar çalışmalıyız. Güzelliklerinizi, duygularınızı ve öğrendiklerinizi coğrafyalarınıza taşıyarak bu yüzyılın en güzel dönem olması için çalışacaksınız.”

Program, 2 aydır İstanbul’da kamp yapan öğrencilerin ilahiler okuması ve bir tiyatro oyunu sergilemesinin ardından sona erdi.

#Süleyman Soylu
#Berat Albayrak
6 yıl önce