|

Yunanistan'a sığınmacı tepkisi

Yunanistan ve Mısır arasında imzalanan Arama ve Kurtarma Sahalarında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Muhtırası’na Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç konuyla ilgili, “Yunanistan’ın bu yaklaşımı 1979 Hamburg Sözleşmesine aykırı, gayri hukuki bir tutumdur” ifadelerini kullandı.

Canberk Doğan
04:00 - 24/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 03:29 - 24/11/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Yunanistan ve Mısır arasında imzalanan Arama ve Kurtarma Sahalarında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Muhtırası’na Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç konuyla ilgili, “Yunanistan’ın bu yaklaşımı 1979 Hamburg Sözleşmesine aykırı, gayri hukuki bir tutumdur” ifadelerini kullandı. Bilgiç, Türkiye ve Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de ilan ettikleri ve Uluslararası Denizcilik Teşkilatına bildirdikleri denizde arama kurtarma bölgelerinin çakıştığını belirtti. Bilgiç, şunları söyledi:

VAHİM BİR ÇELİŞKİ

“Yunanistan ve Mısır arasında imzalanan mutabakat muhtırasına bu gerçeklerin ötesinde bir anlam yüklemek mümkün değildir. Ege’de masum sığınmacıları uluslararası hukuka aykırı olarak geri iten ve hayatlarını tehlikeye atan bir ülkenin Doğu Akdeniz’de arama kurtarma konusunda mutabakat muhtırası akdetmesi vahim bir çelişkidir. Teşebbüs beyhude ve ancak kendisine zarar verecek bir çabadır.”

#Yunanistan
#Mısır
#Akdeniz
1 yıl önce