|

Zafer Partili Soral'dan CHP'li Yavaş'a Ankapark çıkışı: Çürüttükleri tematik park için aylık 400 bin dolar istediler

Ankara’nın dünya çapında sayılı tematik parklarından biri olan Ankapark, 20 Mart 2019 yılında açılmış Mansur Yavaş göreve geldiğinde ise Şubat 2020 yılında ise fiilen kapatılıp çürümeye tek edilmişti. Yavaş Ankapark’ı kapatıp çürümeye başlattığı oyuncakları da halka göstermek için turlar düzenlemekten de geri kalmamıştı. Dünyaca ünlü Merlin şirketi ise bundan 2 buçuk yıl önce tematik parkı işletmeye talip olmuş ancak bu istekleri yokuşa sürülmüştü. Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bartu Soral da bu konuya açıklık getirdi. Soral, katıldığı bir televizyon programında “Yavaş'ın Ankapark’ın Merlin firmasına önce satma teklifinde bulunduğunu ardından da aylık 400 bin dolar istediklerini” belirtti.

15:13 - 22/03/2024 Cuma
Güncelleme: 15:18 - 22/03/2024 Cuma
Diğer
CHP'li Mansur Yavaş'a Ankapark tepkisi
CHP'li Mansur Yavaş'a Ankapark tepkisi
Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bartu Soral,
Ankara’nın dünya çapında sayılı tematik parklarından biri olan ve Mansur Yavaş tarafından çürümeye terk edilen
Ankapark ile ilgili konuya açıklık getirdi.
Soral katıldığı bir televizyon programında “Yavaş'ın Ankapark’ın Merlin firmasına önce satma teklifinde bulunduğunu ardından da aylık 400 Bin dolar istediklerini” belirtti.

2019 yılının Mart ayında büyük bir heyecanla açılan Ankapark, Mansur Yavaş’ın göreve gelmesinin ardından ilk ve tek icraatı olarak üzerinden bir yıl geçmeden kapatılmıştı. 2020 yılının Şubat ayında kapanan Ankapark’ın oyuncakları çürümeye bırakıldı.

Bununla da yetinmeyen Mansur Yavaş, o dönemde vatandaşlara rehber eşliğinde turlar düzenleyip çürüyen oyuncakları sergilemişti.

Yavaş önce satmak istedi

Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bartu Soral de bu konuya açıklık getirdi. Soral katıldığı bir televizyon programında
“Yavaş'ın Ankapark’ın Merlin firmasına önce satma teklifinde bulunduğunu ardından da aylık 400 Bin dolar istediklerini”
söyledi.

Soral şöyle devam etti:
“Bundan 2 buçuk yıl önce dünyanın en önemli tematik park işletmecilerinden biri olan Merlin firmasının Ankapark’ın işletilmesine talip olduğunu ancak Mansur Yavaş’ın önce satalım teklifinde bulunduğunu firmanın biz satın almak istemiyoruz işletmek için geldik cevabına karşı aylık 400 Bin Dolar istediğini söyledi.”


#Ankara
#Mansur Yavaş
#Ankapark
1 ay önce