|

116 saniyede 150 yıllık yolculuk

Türk Kızılayı'nın 150 yıllık hikayesi, 116 saniyelik reklam filmiyle anlatıldı. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, "150 yıllık hikayemiz, milletimizin hikayesidir. İyi insanlara ve iyiliğe çok ihtiyacımız olduğu bugünlerde, bu güzel film ile karşınızdayız" dedi.

Talha Menteş
04:00 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 00:23 - 17/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Reklam filminde tarihi fotoğraflar da kullanıldı.
Reklam filminde tarihi fotoğraflar da kullanıldı.

Türk Kızılayı'nın 150 yıllık iyilik yolculuğunu anlatan film tanıtıldı. Kızılay, yürüttüğü önemli projelerden "150. Yıl Reklam Filmi" ve "Hilal-i Ahmer Koleksiyonu" ile sosyal sorumluluk ve insani yardım konusuna dikkati çekerek, toplumdaki farkındalığı ve duyarlılığı artırmayı amaçlıyor.


Albayrak Medya Grubu'nun medya sponsoru olduğu 150. yıl tarihi reklam filminde, Kızılay'ın kuruluşundan bugüne faal rol aldığı savaşlar ve afetler canlandırıldı. Yönetmenliğini Serter Tırmık'ın üstlendiği filmin müziğini besteci ve piyanist Anjelika Akbar, seslendirmesini oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan yaptı.



DÜNYAYA UZANAN YARDIM ELİ

Film dünyada çok nadir kullanılan tek plan yöntemiyle çekildiği belirtildi. Film 116 saniye, 60 saniye ve 45 saniye olmak üzere 3 çeşit hazırlandı. Marko Paşa ve diğer kurucuların görüntüleri ile başlayan filmde Kızılay'ın 1. Dünya Savaşı'nda üstlendiği rol, Trablusgarp Savaşı’nda Atatürk'e verdiği sağlık hizmeti, Kurtuluş Savaşı'nda Hanımlar Merkezi'nin savaş gerisinde yürüttüğü çalışmalar, Kan Bankacılığının kuruluşu, Kıbrıs Barış Harekatı'nda mücahitlere verilen destek, Endonezya'daki tsunami felaketine uzatılan yardım eli, Suriye’ye yapılan çalışmalardan görüntüler bulunuyor.


MİLLETİMİZİN HİKAYESİ

  • Maslak'taki Hilal-i Ahmer atölyesindeki tanıtım toplantısında konuşan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, şunları söyledi: "150 yıllık hikayemiz, milletimizin hikayesi. İnsanların, iyi insanların hikayesidir. İyi insanlara ve iyiliğe çok ihtiyacımız olduğu bugünlerde, iyiliğin hikayesini seslendirmemiz gereken, yardımlaşmayı bulaştırmamız gereken bugünlerde bu güzel film ile karşınızdayız." Öte yandan Hilal-i Ahmer atölyesinde "Hilal-i Ahmer Koleksiyonu" yıl boyunca sergilenecek.
#​Türk Kızılayı
#Reklam
#Film
#Kerem Kınık
5 yıl önce