|

8 eşek hapse atıldı

Hindistan'da 8 eşek, bir hapishanenin etrafındaki bitkileri yiyince tutuklanarak hapishaneye konuldu. 4 gün hapiste kalan eşekleri bir politikacı kurtardı. Hapishane müfettişi Sita Ram Sharma, "Eşekleri tutuklayabilmemize izin veren bir kanun yok" dedi.

Yeni Şafak
16:03 - 30/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:09 - 30/11/2017 Perşembe
Diğer
8 eşeğin hapse atılmasıyla ilgili hapishane yetkilileri bir kanunun olmadığını söyledi.
8 eşeğin hapse atılmasıyla ilgili hapishane yetkilileri bir kanunun olmadığını söyledi.

Hindistan'ın Uttar Pradesh şehrinde, bir hapishanenin bahçesindeki bitkileri yiyen 8 eşek hapse atıldı. Olay ülkede gündeme oturdu.

Orai Hapishanesinin dışındaki bitkilerin çok pahalı oldukları iddia edilirken, hayvanlar 4 gün boyunca hapishanede tutuldu.

Bitkilerin değeri 700 sterlin

Hayvanlarını kaybeden Kamlesh isimli adam onları her yerde aradı ancak bulamadı. Sonradan öğrenildiğine göre hayvanlar toplam değeri 700 sterlin (3700 TL) olan bitkileri yedikleri için görevliler tarafından bağlanarak götürülmüşlerdi. Kamlesh, eşeklerini hapishanede tuttuğunu öğrendiğinde serbest bırakılmasını istedi ancak hapishane yetkilileri bunu reddetti.


Politikacı kefaleti ödedi

NDTV'ye göre, hayvanlar için gerekli olan kefalet bedelini iktidardaki Bharatiya Janata Partisi'nden (BJP) yerel bir politikacı ödedi.

Hapishane müfettişi Sita Ram Sharma, "Eşekleri tutuklayabilmemize izin veren bir kanun yok. Biz uyarılarımızı dikkate almayan hayvan sahiplerine ders vermek için böyle bir şey yaptık" açıklamasında bulundu. Hayvanın sahibinin de yazılı bir beyanat vererek bundan sonra hayvanlarını kamusal bölgelerde otlatmayacağına söz verdiği öğrenildi.


#Hindistan
#Eşek
#Hapishane
6 yıl önce