|

Afet fırsatçısına geçit yok

Afetten zarar gören bölgelerde olası fırsatçılara karşı şimdiden önlem alınıyor. PTT iştirak şirketi PTTAVM.com, yangın söndürme tüpü, eldiven, branda, battaniye, mont gibi ürünlerde oluşan fahiş fiyat fırsatçılığına online yolla engel olacak. Böylelikle ani fiyat artışlarına izin verilmeyeceği, tespiti halinde satıcının kara listeye alınacağı bildirildi.

Yasemin Asan
00:00 - 16/08/2021 الإثنين
Güncelleme: 06:32 - 16/08/2021 الإثنين
Yeni Şafak
Selden etkilenen bölgelerde binlerce kurtarma gönüllüsünün yanında, sivil toplum kuruluşları da afetzedelerin yardımına koşuyor.
Selden etkilenen bölgelerde binlerce kurtarma gönüllüsünün yanında, sivil toplum kuruluşları da afetzedelerin yardımına koşuyor.
Afet bölgesindeki sıkıntıları fırsatı çevirmek isteyenlere karşı hem yetkililer, hem sivil toplum hem de özel sektör kurumları kalkan olmaya hazırlanıyor
. PTTAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, afet malzemeleri fırsatçılarına geçit verilmeyeceğini söyledi. PTT'nin iştirak şirketi PTTAVM.com bu kez afet fırsatçıları için devreye giriyor.
Toplumun hassasiyetlerini hiçe sayan ve yardımlaşma kültürünü zedeleyen fırsatçılara asla taviz vermeyeceklerini söyleyen Çevikoğlu, şöyle konuştu:



İHTİYAÇ MALZEMESİ FİYATI İZLEMEDE

  • “Son yangınla da bir kez daha görüldüğü üzere Ticaret Bakanlığı’nın da inceleme başlattığı fırsatçılık olayları noktasında yapacağımız çalışma ile afet ürünlerinde regülasyon sağlayacağız.
    Hortum, yangın söndürme tüpü, eldiven, branda, battaniye, mont gibi afet zamanlarında ihtiyaç duyulan ürünlere yönelik platformumuzda yakın takip başlatacağız. Hiçbir üründe ani fiyat artışına müsamaha göstermeyeceğiz.
    Eğer bir satıcımız afet zamanında bu tarz bir ürünün de ani bir fiyat artırımına giderse, bu satıcımız hakkında gerekli birimlere bildirimimizi yapacağımız gibi, bu satıcıyı kara listeye de alacağız."

SİSTEM ALARM VERECEK

Oluşturulacak sistemle günlük ve saatlik fahiş yükselişlerin kontrol altına alınacağını belirten Çevikoğlu,
"Satıcılar eğer ülkede yaşanan bir olayı kötü niyetli olarak suistimal ederse sistem alarm verecek. Biz gerekli müdahaleleri yapacağız. Son yangınlardan sonra talep gören ürünleri yakın takibe aldık"
ifadesini kullandı.

  • Yangınların yaşandığı süreçte fiyatlara müdahale eden satıcılarının olmadığını dile getiren Çevikoğlu,
    "Yangın söndürme tüpleri, gece fenerleri, yanmaz eldiven, kazma, kürek, seyyar yangın hortumu ve seyyar yangın hortumu arabaları gibi ürünler takip ettiğimiz başlıca ürünler arasında yer alıyordu. Ürünlerin piyasa fiyatından satıldığını gördük"
    değerlendirmesini yaptı.

HER ADIMI ATMAYA HAZIRIZ

Hakan Çevikoğlu, süreci yakından takip ettiklerini belirterek
"Sadece afet dönemlerinde değil koronavirüs salgını sürecinde de bunlar ortaya çıktı. Tanesi 50 kuruş olmayan maskeler 10 liralardan satıldı. Biz vatandaşımız acı yaşarken o ortamdan nemalanmak isteyenlere bir kapı olmayacağız. Elimizden ne geliyorsa e-ticaret ayağında atmaya hazırız"
diye konuştu.
#PTT
#Hakan Çevikoğlu
#STK
٪d سنوات قبل