|

Aman Oscar gelmesin

ABD'de yaşlılar bakımevinde beslenen Oscar adlı kedi, son günlerini yaşayan hastaların ne zaman öleceğini hissedebiliyor

New York
00:00 - 27/07/2007 Cuma
Güncelleme: 01:09 - 27/07/2007 Cuma
Yeni Şafak
Aman Oscar gelmesin
Aman Oscar gelmesin

ABD'nin Rhode Island eyaletinde bir yaşlılar bakımevinde beslenen kedi, hastaların ne zaman öleceğini hissediyor. Oscar adlı erkek kedi, son saatlerinde olan bakımevi sakinlerinin yanına yaklaşıp onların yanında yatarak, hastanın ölümünün yakın olduğunu haber veriyor. Brown üniversitesinden Prof. Dr. David Dosa, New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan makalesinde, kedinin hemen hemen hiç yanılmadığını, 25 kez doğru tahminde bulunduğunu bildirdi.


Dosa'nın verdiği bilgiye göre, iki yaşındaki Oscar, bakımevi ve rehabilitasyon merkezinin, Alzheimer ve Parkinsonlu yaşlıların bakıldığı bölümünde büyüdü. Çalışanlar, 6 aylıkken aynı doktorlar gibi hastaları tek tek dolaşan Oscar'ın hastaları kokladığını fark etti. Dosa, Oscar'ın işini çok ciddiye aldığını, ancak birkaç saat içinde ölecek hastaların yanına yattığını bildirdi. Kedinin bu özelliğini kabullenen hastalar hayvanın, doktorların aksine doğru tahminde bulunduğunu düşünüyor.

17 yıl önce