|

Arap sanatçılardan İstanbul çıkarması

Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde Kelimat Sanat Galerisi’nin düzenlediği Çağdaş Arap Sanatı, Resim, Heykel ve Seramik sergisi açıldı. 60 Arap sanatçının eserinin bulunduğu sergiyi Kelimat Sanat Galerisi düzenledi.

Hatice Saka
04:00 - 24/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:06 - 24/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Galerinin sahibi Adnan Alahmad
Galerinin sahibi Adnan Alahmad

Galerinin sahibi Adnan Alahmad, sergiye Irak, Suriye, Sudan, Suriye, Bahreyn, Filistin, Tunus ve Fas gibi çok sayıda ülkeden sanatçının katıldığını dile getirdi. Alahmad , dünyanın dört bir yanındaki Arap sanatçıların İstanbul’da sergi açmak için çalıştığını belirtti ve şunları söyledi: ”Türkiye yükselen bir değer, İstanbul çok önemli bir kültür ve sanat kavşağı. Dünyanın dört bir yanına dağılmış Arap sanatçıları bu topraklar bir araya getiriyor.

ÖZGÜRLÜĞÜ ANLATIYORUZ

Sergiye katılan Iraklı ressam Waddah Mehdi , çağdaş Arap resim sanatının Türk halkıyla buluşmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti: “Daha fazla sergi açılması, work shoplar yapılması ve iki ülkenin sanat alışverişinin artması için çalışıyoruz“ dedi. Bağdat Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden heykeltraş Atike el-Kahazarji , “Heykellerimde hep kuş ve gezegenleri kullanıyorum. Bu iki unsuru arz ve sema arasındaki buluşmaya işaret için çalışmalarımda öne çıkarıyorum” diyor.

Balasim Mohammed, Tammam Azzam, Murad İbrahim, Hussam el Mihsin, Muhammed el Ameri gibi sanatçıların eserleri yer aldığı sergi, 1 Aralık gününe kadar görülebilir.

#​​Üsküdar
5 yıl önce