|

Bu toprağın renklerini buluşturduk

Mor Kaftan Galeri bünyesindeki 10 sanatçının porselen, hat, ebru, resim, minyatür, seramik, çini ve tezhip eserlerinin yer aldığı “İstanbul’un Hazineleri” sergisi, Yeni Cami Hünkar Kasrı’nda açıldı. Serginin küratörü Berna Karadoğan, “Çağdaş veya geleneksel ayırmadan bu toprağın eserlerini sergiledik” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:32 - 11/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Mor Kaftan Galeri bünyesindeki sanatçıların birlikte hazırladığı 'İstanbul’un Hazineleri' adlı sergi sanatseverlerle buluştu.
​Mor Kaftan Galeri bünyesindeki sanatçıların birlikte hazırladığı 'İstanbul’un Hazineleri' adlı sergi sanatseverlerle buluştu.

Mor Kaftan Galeri bünyesindeki sanatçıların birlikte hazırladığı “İstanbul’un Hazineleri” adlı sergi sanatseverlerle buluştu. Eminönü Yeni Cami Hünkar Kasrı’nda açılan karma sergiye ilişkin açıklama yapan serginin küratörü Berna Karadoğan, sergide 10 sanatçının porselen, hat, ebru, resim, minyatür, seramik, çini ve tezhip alanında 74 eserinin yer aldığını söyledi.

Karadoğan, “Gelenekten çağdaşa geniş bir skalayı ele aldık. Gelenekte en önemli ustalarımızdan Alparaslan Babaoğlu, Gürkan Pehlivan, Gülçin Anmaç gibi isimler varken çağdaş resmin yaşayan efsanesi Devrim Erbil de yer alıyor sergide. Sanatı çağdaş veya geleneksel olarak ayırmayıp, bu toprağa ait olan eserleri olarak biraraya getirmek istedik. Bu nedenle de ismi İstanbul’un Hazineleri.”


BAŞLI BAŞINA BİR HAZİNE

Karadoğan, sergiye geleneksel sanat dallarının yanı sıra çağdaş sanat alanında Devrim Erbil’in eserlerinin de dahil olduğunu aktararak, “Devrim hocam 82 yaşında olmasına rağmen, onun bu sergiye eser vermiş olması müthiş. Çünkü ancak müzelerde görebileceğimiz 3 eseri burada” dedi. Serginin başlığına işaret eden Karadoğan, şunları kaydetti: “İstanbul’un kendi bünyesinde sakladığı, bildiğimizi zannettiğimiz ama bilmediğimiz birçok hikayesi olduğu gibi birçok sanatçıyı da bağrında yaşatıyor. Bütün bunları sergide tanıtmayı amaçladık. İstanbul gerçekten başlı başına bir hazine çünkü. İstanbul için çalışıyor, üretiyor ve İstanbul’da sanatla uğraşıyor olmak büyük bir heyecan aslında.” Sergi 31 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilir.

#Berna Karadoğan
#​Mor Kaftan Galeri
6 yıl önce