|

Ceviz Ağacı’nda geri sayım

Yönetmen Faysal Soysal, Ceviz Ağacı isimli filmi için çekimlere başlıyor. Geçtiğimiz günlerde Priştine Film Festivali’nden senaryo özel ödülü alan film, Kültür Bakanlığı’ndan da senaryo yazım desteği almıştı.

Merve Akbaş
04:00 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:46 - 13/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Yönetmen Faysal Soysal
Yönetmen Faysal Soysal

Üç Yol ve Kayıp Zamanlar gibi yapımların yönetmeni Faysal Soysal’ın Ceviz Ağacı filmi için geri sayım başladı. Ceviz Ağacı filmi son olarak geçtiğimiz günlerde Priştine Film Festivali’nden de senaryo ödülü alarak döndü. Yönetmen Faysal Soysal'ın projesi daha önce Kültür Bakanlığı’ndan senaryo yazım desteği almış, Malatya Film Festivali’nde de proje olarak yerli ve yabancı juriye sunulup büyük beğeni toplamıştı.

NECİP FAZIL’A GÖNDERME

Filmin konusu da Soysal’ın diğer filmleriyle aynı izi takip ediyor. Üç Yol ve Kayıp Zamanlar’da olduğu gibi Ceviz Ağacı’nda da adalet üzerine kurulu bir tema var. Filmde Anadolu’da görev yapan bir edebiyat öğretmeninin karşılaştığı olaylar karşısında iyilik ve adalet arayışı anlatılıyor. Necip Fazıl Kısakürek’in Bir Adam Yaratmak adlı oyununa da göndermeler var.

ÇEKİMLER GELECEK AY BAŞLAYACAK

Filmin çekimleri ise Eylül ayında başlayacak, 30 gün içinde de tamamlanması hedefleniyor. Çekimlerin ardından Ceviz Ağacı ilk olarak ulusal ve uluslararası festivallerde boy gösterecek. Gelecek yıl sonbaharda ise sinemaseverlerle buluşacak.

#Faysal Soysal
#Ceviz Ağacı
6 yıl önce