|

Doğal cilt bakımı isteyenlere güzel haber

Yumurta akı,yüksek kaliteli protein içeriği sayesinde cilt ve saç bakım maskelerine katmak için ideal ürünlerdendir. Yumurta beyazı yüz maskesi, pürüzsüz ve sıkı bir cilt için etkili bakım önerilerinden bir tanesi. İçerdiği amino asit ve ağır enzimler ile gözenekleri küçülten yumurta akı aynı zamanda cilde biriken kir ve yağları da derinlemesine temizler.

Yeni Şafak
11:59 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:00 - 31/08/2016 Çarşamba
Gündem
Gündem

Piyasada satılan birçok cilt temizleyici ürününe doğal bir alternatif arayanlar için uzmanlar yumurta akını öneriyor. İçerdiği yüksek protein oranı, amino asit ve ağır enzimler ile cilt gözeneklerini küçülten yumurta akı, böylelikle sivilce, akne ve siyah nokta oluşumunu engelliyor. Aynı zamanda kir ve yağ birikimlerini de gideren yumurta akından sadece yüzünüze sürerek değil, tüketerek de faydalanabilirsiniz.



Cilt gözeneklerini küçültür


Genişlemiş gözenekler kiri, yağı ve ölü hücreleri toplayan bir kanalı andırır, beyaz sivilce, akne ya da siyah noktalara zemin hazırlarlar. Yumurta akında bulunan aktif amino asitler ve ağır enzimler, cildin gözeneklerini dolduran, folikülleri küçülten dolgu maddesi işlevi görüp; doku ve cilt kalitesini artırır, genişlemiş gözenekleri küçültür.





Cildi derinlemesine temizler


Diğer kimyasal cilt bakım ürünlerinin aksine, yumurta akı lizozim gibi doğal biyo-enzimler içerdiğinden cildi derinlemesine temizler. Bu enzimler, kir ve yağ birikimlerini giderir, cildi daha parlak ve temiz hale getirir.



Yumurtayı yiyerek de güzelleşebilirsiniz


Yumurtanın cilde faydaları sadece maske yapmak ve cilde sürmekten ibaret değil. Yumurtayı yemenin de cilt, saç ve tırnaklara faydası var. Yumurta sülfür içeren bir besindir. Sülfür deri, saç ve tırnakların yapısında bulunan kolajen ve keratin üretiminin önemli bir parçasıdır. Yumurta yemek parlak ve güçlü saç ve tırnaklar ile sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olmanıza yardımcı olacaktır.






#Yumurta
#Yumurta beyazı
#Güzellik
8 yıl önce