|

Endonezya İstanbul’a taşındı

Endonezya Cumhuriyet İstanbul Başkonsolosluğu 'Endonezya'dan Selamlar' adlı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dans ve müzik gösterileriyle etkinliğe renk katan Endonezyalı öğrenciler Müslüman ülkesi olarak buradaki imkanlardan memnun olduklarını ve Türkiye'yi çok sevdiklerini söylüyorlar.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/12/2015 Pazar
Güncelleme: 04:01 - 5/12/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Endonezya'nın Türkiye'de daha iyi tanınması için Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde "Endonezya'dan Selamlar" isimli etkinlik düzenlendi. Yeni açılan Endonezya İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yapılan etkinlikte ülkenin geleneksel yiyecek ve içeceklerinden kıyafetlerine, geleneksel danslarından müzik aletlerine kadar her şey deyim yerindeyse İstanbul'a taşındı. Kendimizi adeta Endonezya'daymış gibi hissettiğimiz etkinliğe sanatseverler de yoğun ilgi gösterdi. Türkiye'de üniversite eğitimi alan Endonezyalı öğrenciler de oluşturdukları dans ve müzik grubuyla sahnede hünerlerini sergiledi. Öğrenciler, her ne kadar kendi ülkelerini özleseler de Türkiye'de yaşamak istediklerini ve Türkiye'den kopamadıklarını söylüyor.



TÜRKİYE İLE DOSTUZ




Endonezya İstanbul Başkonsolos vekili Harlan H. Hakim düzenledikleri bu program ile Endonezya'nın en iyi şekilde tanınmasını amaçladıklarını söylüyor. Hakim, program kapsamında ülkelerine özgü yemeklerin, dansların ve müziklerin İstanbullulara renkli etkinliklerle tanıtıldığını söyleyerek "Endoneya ile Türkiye arasında çok fazla fark yok. Ülkemiz dünyanın en kalabalık Müslüman ülkelerinden biri. Örneğin; Jakarta da İstanbul gibi oldukça kalabalık bir şehir. Buraya eğitim almaya gelen çok fazla öğrencimiz var. Ülke ilişkilerimizi daha da arttırmalıyız. Çünkü biz Türkiye'yle dost ülkeyiz" şeklinde konuşuyor.



FARKLI ŞEYLERİ DENİYORUZ




Etkinlikte tanıştığımız Nyakti Mardelena İstanbul Üniversitesi'nde Sosyoloji okuyor. Türkiye'ye geldikten sonra geleneksel oyunlarını oynamak için Gısbı Dans Grubu'yla dahil olan Mardelena "Türkiye'yi çok sevdim ve burada yaşamaya çok alıştım. Bir Müslüman ülkesi olarak buradaki imkanlar oldukça iyi. Türkiye'de öğrendiklerimi ülkeme aktarmak istiyorum. Buradaki arkadaşlarımızla farklı etkinlikler yapıyoruz. Mesala ülkemizdeki Hindu kültürüne ait hikayelerin anlatıldığı Bali öğrendik.Yine biz Müslümanlara özgü Saman dansını öğrenmiş olduk" ifadesinde bulunuyor.





GELENEKLER ARASI KÖPRÜ


Etkinliğe katılan Oky Budiyanto ise yaklaşık 40 senedir angklung çalgısını çalıyor. Bambudan yapılan bu yöresel çalıgıları yapan ve öğrencilerine de bu çalgının gerek yapımını gerekse nasıl çalınması gerektiğini öğreten Budiyanto aynı zamanda Angklung Orkestrası'nın da şefi. Türkiye'yi çok sevdiğini ve Türk insanlarını cana yakın bulduğunu belirten Budiyanto, babasından öğrendiği bu çalgıyı öğrencilerine de öğreterek kültürlerinin devam etmesini istiyor.


#Endonezya
#Oky Budiyanto
#Endonezya'dan Selamlar
8 yıl önce