|

Geçmişimiz bir geleceğimiz bir

Osmanlı ordusunun Irak’ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı ve tarihe “İngilizlerin hezimeti” olarak damga vuran Kûtulamâre Zaferi’nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Irak’ın Vasıt (Kut) vilayetinde bulunan Türk Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/04/2018 понедельник
Güncelleme: 00:13 - 30/04/2018 понедельник
Yeni Şafak
Kûtulamâre Zaferi’nin 102. yıl dönümü Irak'taki Türk Şehitliği’nde tören düzenlendi
Kûtulamâre Zaferi’nin 102. yıl dönümü Irak'taki Türk Şehitliği’nde tören düzenlendi

Şehitlerin ruhuna Kuran’ı Kerim okunmasıyla başlayan törene Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Vasıt Valisi Mahmut Molla Talal ve kentteki aşiret temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

DERS ALMALIYIZ

Yıldız, Kûtulamâre Zaferi’nin Kut kentinde anılmasının Türk devleti açısından önemli olduğunu ifade etti. Iraklıların Osmanlı yanında Çanakkale’de Osmanlı’nın da Iraklılarla birlikte Kûtulamâre’de mücadele verdiğini vurgulayan Yıldız, “Bölgedeki halkların parçalanmasını amaçlayan planlara karşı ecdadımızın geçmişteki birlik ve dayanışmasından ders çıkarmamız lazım. Türk devleti sadıktır ve Kut halkının geleceği de Türkiye’ye emanettir. Buna böyle bakıyoruz. Birliğimiz hep barış içerisinde devam etsin” diye konuştu.


ÇANAKKALE- KUT KARDEŞ ŞEHİR OLSUN

Büyükelçi Yıldız, zaferin gerçekleştiği Kut kentini Çanakkale ile kardeş şehir yapmak istedikleri bilgisini de paylaştı.


#Türkiye
#Kûtulamâre
6 лет назад