|

Genç sanatçılardan mesaj var

Yeni nesil sanatçı platformu BASE’in ikincisi ziyarete açıldı. 30 güzel sanatlar fakültesinden yeni mezun 94 genç sanatçının iletişim, göç, ev ve benlik kavramını sorgulayan işleri ziyaretçiyle buluşuyor.

Seray Şahinler Demir
04:00 - 21/12/2018 Cuma
Güncelleme: 03:53 - 21/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
(DEĞERSİZLEŞEN İLETİŞİM) Ayça Sertkaya, posta güvercinlerini kullanarak iletişimsizliğe gönderme yapıyor.
(DEĞERSİZLEŞEN İLETİŞİM) Ayça Sertkaya, posta güvercinlerini kullanarak iletişimsizliğe gönderme yapıyor.

Genç sanatçıları desteklemek amacıyla başlatılan yeni nesil sanatçı platformu BASE’in ikincisi başladı. Galata Rum Okulu’nda düzenlenen sergide Mardin’den Antalya’ya, Batman’dan Sakarya’ya 20 farklı şehirden toplam 94 sanatçının işleri yer alıyor. Sergide resim heykel gibi geleneksel sanatlardan multimedyaya uzanan 105 farklı çalışma var.

GÜNCEL MESELELERE ODAKLANIYOR

Bir teması olmayan sergi üç bölüme ayrılmış. İlk bölüm “Düşlerim gerçek mi?” gerçekliği bozulmuş bir dünyada sanatçı adayları gerçeklik üzerine nasıl düşünüyor sorusunu irdeliyor. Ev üzerine kurulu ikinci bölüm ise “Bir evim var mı?” sorusu üzerinden ev, yuva, yurt, köken, aidiyet, göç gibi kavramlara ait üretimleri bir araya getiriyor. Üçüncü bölüm “Bu ben olabilir mi?” ise kimlik kurgusu ve kimliğin inşası ele alınmış.

Çoğunluğu 1990 ve sonrasında doğan sanatçıların işlerinde iletişim, göç, kentsel dönüşüm ve dönüşen dünyada bireyin yalnızlaşması konuları öne çıkıyor. 1996 doğumlu Ayça Sertkaya, “Değersizleşen İletişim” adını verdiği seramikten oluşan çalışmasında eskiden haberleşme ağı olarak kullanılan posta güvercinlerini ele alıyor. Sanatçı, geçmişten bugüne, doğru bilgiye ulaşma sürecindeki sıkıntıları dile getirmiş. 1994 doğumlu Neslihan Kara ise “Filtreli Hayatlar” adlı çalışmada sosyal medyadaki “çok mutluyuz” mesajının bir yanılsama olduğuna dikkat çekiyor. Öne çıkan işler arasında “göç” sorunu da var. 1995 doğumlu Esra Gezer, ülkelerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin telleri geçtikten sonra bıraktıkları kıyafetleri ele alarak, “umut” kavramına odaklanıyor.


  • Panellerle zenginleşecek
  • Digilogue, Kale Grubu ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde genç sanatçı adaylarına destek olmak için yola çıkan BASE 23 Aralık’a kadar sürecek. Serginin yanı sıra dört gün boyunca düzenlenecek BASE Talks’ta ise 30’a yakın panel olacak.
#Cansu Zengin
#Sanat
#Eser
#Ayça Sertkaya
#BASE
#Genç
#Sanatçı
5 yıl önce