|

Görevimiz Sendika

Görevimiz Tehlike 5, güçlü senaryosu, dinmeyen aksiyonu ve etkileyici görsel efektleriyle son yılların en iddialı yapımlarından biri olmayı başarıyor. Filmin başrol oyuncusu Tom Cruise ise filmdeki rolüyle kariyerinin en iyi performanslarından birine imza atıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/08/2015 Pazar
Güncelleme: 02:48 - 2/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

Dünyada olduğu kadar Türkiye'de de büyük ses getiren Görevimiz Tehlike serisinin beşinci halkası; Mission: Impossible – Rogue Nation, bu hafta vizyona girdi. Serinin önceki örneklerine her bakımdan önemli ölçüde fark atan yeni film, seyircisini zekice kurgulanmış bir dizi operasyonun içine çekiyor. Senarist, oyunculuk ve yönetmenlik alanlarındaki tecrübesini bu büyük bütçeli yapıma başarıyla yansıtan Christopher McQuarrie, kariyerinin en iyi işine imza atıyor. Filmin başrollerini aynı zamanda yapımcılar arasında da yer alan oyuncu Tom Cruise ile Rebecca Ferguson, Jeremy Renner, Simon Pegg, Sean Harris, Ving Rhames ve Alec Baldwin paylaşıyor.



SENDİKANIN PEŞİNDE


Görevimiz Tehlike 5, büyük bir suç örgütüne dönüşen Sendika'ya yapılan bir operasyonu konu ediyor. Feshedilen IMF'nin operasyon ekibi, dünya genelinde terör saldırıları gerçekleştirerek büyük bir yapıya dönüşen Sendika'yı durdurmak için çok zor bir görev üstlenir. Son derece iyi eğilmiş ajanlar ve işbirlikçileri aşarak oyunu bozmaya çalışan ekibin başında ise Ethan vardır. Zekice hazırlanmış bir düzeneği çözmeye çalışan Ethan, henüz tam olarak neyi amaçladığını bilmediği bir başka ajan Ilsa Faust'la anlaşmak zorunda kalır ve onunla birlikte çok tehlikeli bir oyuna dahil olur.



EN TEHLİKELİ GÖREV


Görevimiz Tehlike serisinin son halkası olan Mission: Impossible – Rogue Nation, hemen her yönüyle iyi kotarılmış sıkı bir aksiyon filmi. Senaryosundan karakter matematiğine, oyunculuklarından görsel efekt ve aksiyon sahnelerine kadar son derece ustaca kurgulanmış olan film, hız kesmeyen aksiyonuyla seyirciyi adeta koltuğa kilitleyecek türden bir yapım. Bir dizi olayı içe içe geçirerek zor bir bulmacaya dönüştüren yönetmen, bu sürükleyici macerayı kullandıı teknik ve efektlerle deyim yerindeyse görsel bir şölene dönüştürüyor. Bilgisayar tekniğinden çok, dublörler ve gerçek aksiyonun tercih edilmesi filme çok güçlü bir enerji katarken, aynı ustalıkla hazırlanan kurgu da seyirciyi uzun soluklu bir maceranın içine sürüklüyor. Suikastlar, terör saldırıları, kovalamaca ve dövüş sahneleriyle son yılların en iyi aksiyon işlerinden birini ortaya koyan yönetmen Christopher McQuarrie, birkaç mantık hatası dışında (USB verilerini kaybetmiş olmalarına rağmen, ekibin veriler için Ilsa'nın peşine düşmesi vs.) seyirciye kusursuza yakın bir aksiyon filmi vadediyor.



Filmde Elthan adlı IMF ajanını canlandıran ünlü oyuncu Tom Cruise, kariyerinin en önemli performanslarından birine imza atıyor. 53 yaşındaki oyuncu aksiyon sahnelerinde genç oyunculara taş çıkarırken, dövüş sahnelerindeki performansıyla da göz dolduruyor. Rebecca Ferguson'un zaman zaman Cruise'dan rol çalarak sergilediği etkileyice oyunculuğu ile yıldızlar geçidini aratmayan başarılı kadrosu, Göremiz Tehlike 5'i son yılların en iyi yapımlardan birine dönüştürüyor.




#Tom Cruise
#Rebecca Ferguson
#Jeremy Renner
#Simon Pegg
#Sean Harris
#Ving Rhames
9 yıl önce